Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Μπαίνει στον κρίσιμο Οκτώβρη ο ΠΑΟΚ


Ο Σάντος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Ο Οκτώβριος του ΠΑΟΚ περικλείει μια σειρά απαιτητικών αγώνων, που θα καθορίσουν την πορεία του. Το ευχάριστο είναι ότι στο άμεσο μέλλον θα επιστρέψουν οι τραυματίες. Με την προοπτική πως οι έξι τραυματίες θα πιάσουν δουλειά, ο Δικέφαλος, αισιοδοξεί πως θα βγει ωφελημένος από την αγωνιστική πορεία.

Όπως ο Μουν που την Παρασκευή μπήκε στην προπόνηση και δεν αποκλείεται να προλάβει την αναμέτρηση της Δευτέρας, κάτι βέβαια που θα κρίνει στην πορεία της προετοιμασίας ο Σάντος.

Πρώτη στάση το ντέρμπι της Δευτέρας, στην Τούμπα. Τις σκέψεις του για το ντέρμπι με τον Ηρακλή, λίγο έως πολύ, τις έχει αποκαλύψει ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-3-3.

Ο Σάντος θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραμπατζή, Τσιρίλο, Μαλεζά και Σαβίνι (ή Λίνο). Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Γκαρσία, έχοντας δίπλα του τον Σορλέν (αριστερά) και τον Φωτάκη (δεξιά). Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Παπάζογλου, ο οποίος θα έχει για στηρίγματα τον Βιεϊρίνια και τον Κονσεϊσάο (ή Κουτσιανικούλη).

Ο Σάντος σκέφτεται σοβαρά τον Παπάζογλου και όλα δείχνουν ότι θα προκρίνει τη συγκεκριμένη λύση. Τα προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ αναγκάζουν τον Πορτογάλο τεχνικό να χρησιμοποιήσει τον νεαρό διεθνή φορ, μια και διαπιστώθηκε ότι Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο δεν προλαβαίνουν το παιχνίδι της Δευτέρας.

Σε ομάδα που επιλέχθηκαν οι καλύτεροι Πορτογάλοι μέχρι 23 ετών συμπεριλαμβάνεται ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πληροφορήθηκε την κλήση του στην αποστολή για το «International challenge trophy».

Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα της UEFA, και συμμετέχουν 12 εθνικές ομάδες. Τα παιχνίδια έχουν οριστεί την περίοδο που υπάρχουν οι διακοπές των πρωταθλημάτων λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Το πρώτο ματς της Πορτογαλίας είναι στις 11 Οκτωβρίου με την Πολωνία και το δεύτερο στις 16 Νοεμβρίου με τη Βόρεια Ιρλανδία.

  • Ο Θανάσης Παπάζογλου κλήθηκε μαζί με τον Κουτσιανικούλη και τον Κουτζαβασίλη (ο τρίτος τερματοφύλακας) στην Εθνική Ελπίδων για τους αγώνες με Πορτογαλία και Λιθουανία, οι οποίοι θα γίνουν 9 και 13 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

  • Ο 56χρονος προπονητής δεν υπολογίζει τους Μουν, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Αμπουμπακάρι, Μουσλίμοβιτς και Φιλόμενο, οι οποίοι χθες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: