Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Εκλογές και μπάλα!

levadiakos_olympiakos.jpgΟι αρχηγικές ομιλίες ολοκληρώθηκαν. Τα exit poll θα... πιάσουν δουλειά το απόγευμα της Κυριακής. Όμως η ασπρόμαυρη... παράταξη έχει πάντα την τιμητική της! Η Super League κόντρα σε παλαιότερα ήθη και έθιμα δεν διακόπτεται για τις εκλογές, απλά θα κάνει μια παύση την Κυριακή της κάλπης. Η 6η αγωνιστική ξεκινάει στην επαρχία σήμερα , με τον Πανθρακικό να υποδέχεται τον Άρη (16:45, ΣΚΑΪ) και τον ΠΑΣ την Καβάλα (16:45, NS1), ενώ στις 7μ.μ. ο Λεβαδειακός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (NS1).


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ

Στα εντός έδρας ματς, η συνταγή του 1-0 τού πάει περίφημα! Εκτός έδρας κερδίζει τις εντυπώσεις, ωστόσο ακόμα δεν έχει κερδίσει παιχνίδι. Ο Άρης θέλει να φύγει νικητής από την Κομοτηνή σε ένα από εκείνα τα παιχνίδια που μαρτυρούν αν οι φιλοδοξίες μπορούν να είναι ρεαλιστικές. Ο Πανθρακικός, αντιθέτως, δεν μπορεί να σκεφτεί φιλοδοξίες όταν η πραγματικότητα τον καλεί να πράξει άμεσα για να μην χάσει από νωρίς το τρένο. Με μηδέν βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και τέρματα 1-10, η ομάδα της Κομοτηνής έχει ανάγκη να ανασάνει.

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Κομοτηνής
ΩΡΑ: 16:45 (3/10)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΚΑΪ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σπάθας, Τρύφωνας, Γούκος
ΠΡΟΣΩΠΟ: Όταν προσλήφθηκε στα τέλη Αυγούστου, ήρθε με τις περγαμηνές να φτιάξει κάτι μεγάλο. Αν δεν καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα, όμως, κόντρα στον Άρη ίσως και να φύγει πρόωρα. Κι αυτό γιατί μετά από πέντε αγώνες, ο Πανθρακικός δεν έχει βαθμό και κινδυνεύει να μείνει πολύ πίσω για να... συντηρεί τον Αλμπέρ Καρτιέ.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 4,25 Χ: 2,90 2: 1,75
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Σύντομη η ιστορία τους! Και η πιο γλυκιά ανάμνηση για τον Πανθρακικό δεν είναι για το πρωτάθλημα, αλλά όταν το 2005 άφησε εκτός κυπέλλου Ελλάδας τον Άρη με τη νίκη του 2-1 στην Κομοτηνή.
(ΑΝ) 1: Το σουτζούκ λουκούμ στον κύριο!
(ΑΝ) Χ: Αναμενόμενο...
(ΑΝ) 2: Άρης και δεν είμαι για χαμηλά...

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ

Είναι εντυπωσιακή η άρνησή του να χάνει! Όχι εξίσου εντυπωσιακή η δυνατότητά του να κερδίζει. Ο ΠΑΣ θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην έτερη νεοφώτιστη του πρωταθλήματος, η οποία ως τώρα είναι η μεγάλη έκπληξη της σεζόν. Αήττητοι στην έδρα τους οι Γιαννιώτες, αλλά αήττητοι μακριά από την έδρα τους οι Καβαλιώτες. Ένα ματς που μάλλον δεν χωράει προγνωστικά. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στον Γιάννη Παπακώστα που είχε πετυχημένο πέρασμα από τον πάγκο του “Άγιαξ της Ηπείρου” τη σεζόν 2006-07, με κορυφαία στιγμή τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο κύπελλο.

ΓΗΠΕΔΟ: Ζωσιμάδων
ΩΡΑ: 16:45 (3/10)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αμπαρκιόλης, Πάνου, Δημητριάδης
ΠΡΟΣΩΠΟ: Στον αγωνιστικό χώρο παίζεται η μπάλα, αλλά στα επίσημα θα στραφούν πολλά βλέμματα περιμένοντας να εμφανιστεί η γνωστή ψιλή φιγούρα με το μεγάλο πούρο. Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι το πρόσωπο του αγώνα, όπως και γενικότερα το πρόσωπο των ημερών στην Καβάλα και αναμένεται με αγωνία η πρώτη του εμφάνιση μετά την καταδίκη. Αν πραγματοποιηθεί...
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: -
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Αχ... Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις! Πέρασαν 27 χρόνια από την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στην Α' Εθνική. Στις 4 Απριλίου του 1982 ήταν η έσχατη φορά που έπαιξαν μαζί στη μεγάλη κατηγορία, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου του 1981 η τελευταία αναμέτρηση στα Ιωάννινα. Φυσικά και συγκρούστηκαν και στις μικρότερες κατηγορίες και το εντυπωσιακό είναι πως μόλις μια φορά σε σύνολο 29 αναμετρήσεων σε αμφότερες τις έδρες έχει κερδίσει ο φιλοξενούμενος!
(ΑΝ) 1: 4 χρόνια και μία μέρα!
(ΑΝ) Χ: Αθώος, αθώος!
(ΑΝ) 2: “Δεν ξανακάνω φυλακή”...

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Είναι από τα παιχνίδια που μάλλον γίνονται για να γίνουν! Ο Λεβαδειακός έχει τα τελευταία χρόνια την τακτική να επιλέγει παιχνίδια και να “καίγεται” για βαθμούς απέναντι στις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εκείνον και τα έχει καταφέρει περίφημα. Ο Ολυμπιακός είναι σε αγωνιστική άνοδο και παρά την κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, θα βρει τον τρόπο να κλείσει επιτυχημένα τον μίνι μαραθώνιο που τρέχει τον τελευταίο καιρό.

ΓΗΠΕΔΟ: Δ.Σ. Λιβαδειάς
ΩΡΑ: 19:00 (3/10)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλόπουλος, Παπαδόπουλος, Μπιτσίδης
ΠΡΟΣΩΠΟ: Ένας μικρός περνάει εξετάσεις... Αφού δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να επιδειχθεί στον αγώνα του Λεβαδειακού με τον Ολυμπιακό, λογικά τα φώτα στρέφονται στον Γιώργο Κατσικογιάννη που αγωνίζεται δανεικός στην επαρχιακή ομάδα και θα έχει την ευκαιρία του να πείσει για επιστροφή στον Πειραιά.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 8,50 Χ: 4,25 2: 1,25
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Τόσα χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μεγάλων παιχνιδιών στην Λιβαδειά! Οι ερυθρόλευκοι χάνουν βαθμούς συνήθως μόνο όταν συντρέχει λόγος για να χάσουν, όπως πριν τρία χρόνια, σε εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι που ήταν 3-0 στο 17'!!!!!
(ΑΝ) 1: Φταίει ο Τιμούρ!
(ΑΝ) Χ: Έφταιγαν οι Γάλλοι διαιτητές!
(ΑΝ) 2: Περνάει η φιλοσοφία του Ζίκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: