Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τι πότε; Τώρα!!

Κάποιος άκουσε ευχές και παρακάλια μας κι έφερε στο δρόμο της Εθνικής την Ισπανία. Πλέον θέλουμε με λάφυρο τη θλιμμένη φάτσα του Ρούντι και της παρέας του να πάμε καρφί για μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ!

Τι πότε; Τώρα!
Εδώ που φτάσαμε δεν χρειάζονται ντροπές, ούτε πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Η Εθνική έπραξε το αυτονόητο, το ελάχιστα αποδεχτό, εκείνο που περίμενε όλη η Ελλάδα και τώρα είναι έτοιμη να προκαλέσει… ονείρωξη! Γιατί ό,τι πιο κοντινό σε κάτι τέτοιο θα είναι να περάσει στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ αποκλείοντας την Ισπανία. Τη «φούρια ρόχα» που για χρόνια ήταν ο δυνάστης και ο απόλυτος κυρίαρχος των παρκέ, αλλά τώρα μόνο να κλέψει μπορεί αυτήν την πρόκριση.

Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη πέρασε… όμορφα με ΠΓΔΜ, Κροατία, Γεωργία, Σλοβενία και Ολλανδία που αποδείχτηκαν «φτωχοί συγγενείς» του ομίλου, έδειξε στο Βέλγιο το τέλος του δρόμου και με το «6Χ6» στις αποσκευές της, ένα… φορτίο που τη γεμίζει αυτοπεποίθηση εξαιτίας του αήττητου, φαίνεται να μην βάζει ταβάνι στα όνειρα της. Οι Ισπανοί που κάποτε μας σκορπούσαν τον τρόμο, τώρα θα γίνουν επίτιμοι καλεσμένοι στη γιορτή μας αυτήν την Τρίτη στις 19.30.

Όσοι έχουν την τύχη να παρακολουθούν τους αγώνες από τα κανάλια του ΟΤΕ TV θα συμφωνήσουν ότι η εικόνα υψηλής ευκρίνειας στους δέκτες τους δύσκολα μασκαρεύει αδυναμίες. Αυτό το… άτιμο το High Definition δείχνει ξεκάθαρα κάθε λεπτομέρεια στο παρκέ, κάθε αμφιβολία στο βλέμμα, κάθε εμβληματική κίνηση και την παραμικρή σταγόνα ιδρώτα που μουσκεύει το παρκέ και ποτίζει τις φιλοδοξίες μας για το αύριο. Τώρα οι Έλληνες οφείλουν να νικήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό ώστε να δείξουν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα. Ας ελπίσουμε πως θα είναι πολύτιμο: χαλκό, ασήμι, ή ακόμη καλύτερα, χρυσάφι!

Όλο αυτό το… τζέρτζελο για την Εθνική μπάσκετ φανερώνει και το πώς λειτουργεί το σύστημα. Το άθλημα απολαμβάνει το hype του, ο κόσμος ενδιαφέρεται, οι δημοσιογράφοι έχουν δουλίτσα, παίκτες και προπονητές καλύτερα συμβόλαιο, τα κανάλια κοινό. Κακά τα ψέματα, η παρουσία του εθνικού στοιχείου και η πιθανότητα επιτυχίας είναι στοιχείο ικανό να εκτοξεύσει μια διοργάνωση. Όταν το Ευρωμπάσκετ θα μας αποχαιρετά, ήδη το Champions League αλλά και το Europa θα έρχονται (και αυτά ζωντανά και αποκλειστικά από κανάλια ΟΤΕ SPORT και σε Ultra High Definition) οπότε οι συγκρίσεις θα καταστούν αναπόφευκτες.

Βέβαια κανείς δεν περιμένει από τον Ολυμπιακό να κατακτήσει την Ευρώπη, όπως είναι η απαίτηση για το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου ή την Εθνική που λέγαμε πριν, αλλά εδώ είναι… μπάλα! Ακόμη και μια νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (που μέχρι και οι πέτρες αναγνωρίζουν τη δύναμή της) ή την Άρσεναλ (η συνήθεια της τελευταίας αγωνιστικής που έγινε… θεσμός) είναι ικανή να φέρει χαμόγελα, χρήμα και τηλεθέαση! Φυσικά, το Champions League είναι ένα προϊόν που πουλάει από μόνο του. Όταν… πλασιέ για το κοινό είναι ο Μέσι για την Μπαρτσελόνα, ο Ρονάλντο για τη Ρεάλ Μαδρίτης που μαζί με τους Βαυαρούς που η άτιμη κληρωτίδα έριξε στο δρόμο των «ερυθρολεύκων» είναι τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, υπάρχει κανείς που δεν θα… αγοράσει;

Για μας τους Έλληνες παίζονται πολλά αυτές τις μέρες. Αρχή κάνει η Εθνική στο μπάσκετ, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με τον αστραφτερό του καλεσμένο στην πρεμιέρα του Champions League και οι μέρες… ανάτασης και περηφάνιας δεν τελειώνουν εκεί, αφού την Πέμπτη έρχεται και το Europa League. ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης στήνουν τη δική τους γιορτή με Καμπάλα και Σπάρτα Πράγας και είμαστε όλοι καλεσμένοι! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: