Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Χτύπησε… σαν φίδι!!

Τους οπαδούς του τους αποκαλούν «φίδια» κι έτσι την… έφερε και ο ΟΦΗ στον Εργοτέλη. Με (αυστηρό) πέναλτι buzzer beater του Μιλιάζες,η ομάδα του Γκατούζο έφτασε στο «χρυσό» 1-0 και πήρε τεράστια ανάσα

Χτύπησε… σαν φίδι!
Του βγήκε το... λάδι, όμως το τέλος ήταν γλυκό. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιλιάζες στο 90+7' ο ΟΦΗ πήρε, 1-0, το ντέρμπι απέναντι στον Εργοτέλη και επέστρεψε ξανά στις νίκες.

Ματς για γερά νεύρα στο «Γεντί Κουλέ». Οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι δύσκολα θα ξέφευγε από την... μοιρασιά. Τελικά, ο Αμπάρκιολης υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Μερεμπασβίλι στο 90+5' -αυστηρή- και η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο έφτασε στο τρίποντο.

Απ’τις κερκίδες του γηπέδου παρακολούθησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ιταλός, καθώς αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες στον βοηθό μετά τη λήξη του πρώτου 45λεπτου. Για πέναλτι διαμαρτύρονται στον Πετρόπουλο οι γηπεδούχοι, με τον Γιοβάνοβιτς να τραβάει από την φανέλα τον υψηλόσωμο επιθετικό στο 61’.

Το ματς:



Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό πέρασαν τα πρώτα λεπτά στο ματς, όμως ο ΟΦΗ έκανε σαφές πως θέλει να γίνει το αφεντικό και να κάνει παιχνίδι. Οι δύο προπονητές ήταν ξεκάθαρο πως ήθελαν πρώτα να διαφυλάξουν το «μηδέν» κι εν συνεχεία να επιτεθούν. Αυτό φάνηκε και από τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στο ξεκίνημα, με τις μόνες τελικές να προέρχονται από μακρινά σουτ, τα οποία δεν προβλημάτισαν τους τερματοφύλακες.

inner

Ο Εργοτέλης έδειξε να βολεύεται με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Γκατούζου και έχοντας αρκετή υπομονή περίμενε τις αντεπιθέσεις για να δημιουργήσει προβλήματα. Οι γηπεδούχοι παρότι είχαν την κατοχή δεν μπορούσαν να περάσουν μπαλιές στην περιοχή του Τσέρνι, που δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά. Το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, αλλά τόσο ο Χαλκιαδάκης (40’) όσο και ο Μπερεμπασβίλι (45+1’) έχασαν από μία μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο «Γεντί Κουλέ».

Με… πρωταγωνιστή τον ΟΦΗ ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Μπορεί οι Κρητικοί να μην είχαν από… κοντά τον Τζενάρο Γκατούζο, που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στο τέλος του ημιχρόνου, όμως ήταν εμφανώς καλύτεροι συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Ο Εργοτέλης δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν. Η είσοδος του Αντώνη Πετρόπουλου τους βοήθησε και μάλιστα ο υψηλόσωμος επιθετικός ζήτησε πέναλτι στο 61’, με τον Γιοβάνοβιτς να φαίνεται να του τραβάει την φανέλα εντός περιοχής.

inner

Σταδιακά οι παίκτες του ΟΦΗ έχασαν τον ρυθμό τους και ο Εργοτέλης κέρδισε και πάλι μέτρα στο γήπεδο, παίρνοντας ανάσες στα μετόπισθεν. Μάλιστα, η ομάδα του Δερμιτζάκη λίγο έλειψε να… παγώσει το «Γεντί Κουλέ», έπειτα από κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Τελικά το καλύτερο το ματς το κράταγε για το τέλος. Ο Μερεμπασβίλι έπεσε στην περιοχή στο 90+5’, ο Αμπάρκιολης έδειξε την «άσπρη» βούλα και ο Μιλιάζες χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στην εκπνοή.


Οι συνθέσεις:



ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Μονιάκης (72’ Κουτσιανικούλης), Τζορτζ, Ραζάκ (85’ Απόνο), Αρτόλα (57’ Πετρόπουλος), Μεϊτέ, Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Ροβίθης, Λαμπρόπουλος, Φάζος

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Λυκογιάννης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Τζανακάκης, Κοζορώνης (76’ Μπογκντάνοφ), Γκέντσογλου, Γιουσούφ, Χαντί, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (64’ Παμλίδης)

Στον πάγκο: Καβουσάκη, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπαμ Μπαμ, Μπουρσέλης

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας)

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: