Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί όχι (και) ο Παναθηναϊκός!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τις νέες ισορροπίες που έφερε η 6η αγωνιστική και βάζει στο κόλπο και την ομάδα του Αναστασίου.

Γιατί όχι (και) ο Παναθηναϊκός
Αν το πρωτάθλημα αποδειχθεί ως το φινάλε του το συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών, όπως το χαρακτηρίζει η Nova στα διαφημιστικά της σποτ, μένει να διαπιστωθεί. Αυτό που σήμερα μπορεί να ειπωθεί είναι ότι η 6η αγωνιστική μπορεί να ήρθε με σημαντική καθυστέρηση έπαιξε, όμως, σπουδαίο ρόλο στην διαμόρφωση νέων ισορροπιών.

Σπουδαία η «δήλωση» ετοιμότητας που έκανε ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο Φάληρο, σπουδαία, όμως, και η συνέπεια που δείχνει από το Φάληρο και μετά ο Παναθηναϊκός. Στη νικηφόρα τετράδα αγώνων της η ομάδα του Αναστασίου κατάφερε να γράψει +11 σχετικά με τη βαθμολογική συγκομιδή που είχε πέρυσι στα αντίστοιχα ματς. Πέρυσι είχε χάσει (1-2) από τον Ατρόμητο εντός έδρας, είχε χάσει (2-1) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είχε χάσει (1-0) από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο κι είχε φέρει ισοπαλία (1-1) με τη Βέροια στη Λεωφόρο.

Ακόμα σημαντικότερο για τον Αναστασίου και την ομάδα του είναι το στοιχείο της συνεχούς αγωνιστικής βελτίωσης που παρουσιάζει. Βελτίωση που έρχεται στο κατάλληλο χρονικό σημείο: ο Ολυμπιακός είναι σε κακό φεγγάρι, ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε αγωνιστικό γολγοθά. Ναι, λοιπόν, μπορείς να το πεις: αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κόψει πρώτος το νήμα, αν μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει την ανατροπή, μπορεί και ο Παναθηναϊκός να πατήσει το γκάζι και να κάνει αυτός την έκπληξη, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Για να γίνει βέβαια αυτό πρέπει να μπουν κι άλλα «αν» στη σειρά. Μερικά είναι σχετικά με τον ανταγωνισμό και θα αναφερθούν σε άλλο κομμάτι. Άλλα αφορούν τον Παναθηναϊκό. Σημαντικό ρόλο στην από εδώ και πέρα πορεία των «πρασίνων» θα παίξει η εξαφάνιση των λαθών που παραλίγο να κοστίσουν και στο Αγρίνιο. Λάθη σημαντικά τόσο στην επίθεση με τα χαλαρά τελειώματα, όσο και στην άμυνα με τα φτηνά λάθη που φέρνουν τον αντίπαλο μαζικά στην περιοχή του Στιλ. Δείτε πώς αποτυγχάνει να σκοράρει ο Μπούι, δείτε πώς παραλίγο να τη πατήσει ο Δώνης από τον Βιγιαφάνιες για να καταλάβετε τι εννοώ.

Άλλο σημαντικό είναι το πόσο θα ενισχυθεί η ομάδα. Όχι απαραίτητα πόσα λεφτά θα ξοδευτούν αλλά πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα ενσωματωθούν στην ομάδα και θα μπορέσουν να προσφέρουν όσοι νέοι έρθουν. Σε πρώτη φάση με την απόκτηση του Νίνη τα βήματα μοιάζουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σημαντικό και τούτο: μπορεί ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει και φέτος ρυθμούς όπως έκανε και πέρυσι; Αν η απάντηση είναι καταφατική τότε με σιγουριά μπορεί κάποιος να πει ότι είναι μέσα στο κόλπο. Πέρυσι όταν το έκανε, όταν πάτησε γκάζι, ήταν ήδη πάνω από δέκα βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Φέτος τον έχει στον πόντο και τον περιμένει στη Λεωφόρο. Και τον ΠΑΟΚ… Δείτε ξανά τη βαθμολογία: ο Παναθηναϊκός που έχασε τον Μπεργκ για πολύ καιρό, ο κακός Παναθηναϊκός των πρώτων 5-6 αγώνων είναι ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και «απαλλαγμένος» από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Στοιχείο που θα το θυμηθούμε ξανά όταν έρθει ο βαρύς (για τους άλλους) Φλεβάρης με τα συνεχή δύσκολα ματς…

ΥΓ: Βρείτε τις διαφορές. Η αγκωνιά του Φωτάκη στον Πέτριτς εντός περιοχής πέρασε ατιμώρητη. Αυτή (η παρόμοια) του Δώνη σε αντίπαλο στο κέντρο του γηπέδου κόστισε στον παίκτη του Παναθηναϊκού και κίτρινη κάρτα… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: