Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Με Λίμα βασικό στο Βόλο

Μπορεί στις τελευταίες προπονήσεις ο Πέτρος Κανακούδης να «πρόβαρε» ως το φαβορί για την αριστερή πλευρά της άμυνας και να φαινόταν ότι αυτός θα ξεκινήσει ως βασικός, ωστόσο ο Γιώργος Παράσχος στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας πήρε την τελική του απόφαση και «επανέφερε» εν τέλει τον Λίμα στη συγκεκριμένη θέση.
Η χθεσινή προπόνηση ήταν η πλέον δυνατή της προετοιμασίας για τον αυριανό αγώνα. Ο Παράσχος προετοίμασε και δοκίμασε τα πλάνα αγωνιστικής στρατηγικής, που προτίθεται να εφαρμόσει στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου και ήταν επόμενο το πρόγραμμα να αναλωθεί στο εσωτερικό δίτερμα και στην τακτική. Έτσι από την προπόνηση στη Μίκρα προκύπτει, ότι ο Ουρουγουανός θα ξεκινήσει βασικός, «κερδίζοντας» τον Κανακούδη στην άτυπη «μάχη» για μία θέση στην ενδεκάδα.
Επομένως, ο Ελευθερόπουλος θα υπερασπίσει για μία ακόμη αναμέτρηση την εστία της ομάδας. Ο Αραμπατζής μένει στο δεξί άκρο της άμυνας και οι Κατσαμπής-Κυριαζής θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας, με τον Λίμα να χρησιμοποιείται στη χθεσινή προπόνηση στην αριστερή πλευρά και να είναι αυτός που θα ξεκινήσει ως βασικός.
Από εκεί και πέρα; Ο Παράσχος θέλει να «κλειδώσει» τη μεσαία του γραμμή. Γι’ αυτό και θα επιμείνει στη χρησιμοποίηση των δυο αμυντικών μέσων. Αυτό δηλαδή που έγινε στις τελευταίες προπονήσεις, έγινε και στη χθεσινή. Δεν αλλάζει. Ο προπονητής του Ηρακλή θέλει να… κόψει τη φορά στους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, με συνέπεια να παίξει με δυο ανασταλτικούς μέσους. Τη δουλειά αυτή θα αναλάβουν σίγουρα οι Ντάνι και Παπαστεριανός. Αμφότεροι θα έχουν πολύ δουλειά να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο, τόσο ανασταλτικά όσο και οργανωτικά.
Πίτου, Μαχόπ και Σολτάνι
Ο προπονητής του Ηρακλή θα δώσει την ευκαιρία στον Πίτου Γκαρσία. Δεν θα χρησιμοποιήσει τον Μάρα αλλά ούτε και τον Επαλέ. Ο Αργεντινός είναι αυτός που θα ξεκινήσει σε ρόλο επιτελικού μέσου και μπροστά από τους δυο αμυντικούς μέσους. Στην κορυφή της επίθεσης και μπροστά από τον Γκαρσία θα παίξει ο Γιάκομπ. Ο Ρουμάνος θα αναλάβει και πάλι τη «βρώμικη δουλειά». Όσο για τα άκρα της επίθεσης; Με βάση τη χθεσινή τελευταία προπόνηση, στην οποία ουσιαστικά «κλείδωσε» και το βασικό σχήμα της ομάδας πρόκειται να αγωνιστούν οι Σολτάνι και Μαχόπ, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.
Οι σκέψεις για Επαλέ
Κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα, η τεχνική ηγεσία σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τον Επαλέ από την αρχή του παιχνιδιού στο Βόλο. Να τον βάλει εν ολίγοις σε ρόλο επιτελικού μέσου ή να ξεκινήσει από τα δεξιά της επίθεσης. Ωστόσο κι από τη στιγμή που οι Μαχόπ και Σολτάνι είναι έτοιμοι, προτίμησε να τον βάλει αλλαγή εφόσον χρειαστεί και κριθεί σκόπιμο. Άλλωστε, θα είναι ένα δύσκολο ματς. Ο Παράσχος περιμένει δύσκολο παιχνίδι και ξέρει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα καλή, ειδικά στην έδρα της. Ωστόσο, για μία ακόμη φορά επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες των παικτών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: