Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Οι δοκιμές του Χιμένεθ

Αναποφάσιστος είναι ο Μανόλο Χιμένεθ όσον αφορά το σχήμα που θα παρατάξει κόντρα στον Πανιώνιο. Η επιθετική γραμμή, ο παρτενέρ του Δέλλα στην άμυνα αλλά και η ανάπτυξη προβληματίζουν τον προπονητή της ΑΕΚ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναποφασιστικότητας του Ανδαλουσιανού τεχνικού, είναι ότι άλλαξε πέντε φορές το σχήμα και τελικά στο δίτερμα χρησιμοποίησε το 4-2-3-1. Επίσης έδειξε να σκέφτεται να παρατάξει τους καλύτερους επιθετικούς που έχει αφού εκτός του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Ναμπίλ Μπαχά δεν αποκλείεται να προσθέσει σε αυτούς και τους Νάτσο Σκόκο και Ίσμαελ Μπλάνκο.
Άλλος ένας πονοκέφαλος για τον Ισπανό προπονητή είναι το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Τραϊανού Δέλλα. Στο διπλό πάντως αντικατέστησε τον ντεφορμαρισμένο Κώστα Μανωλά, με τον Νταβίντ Ματέος και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ο 23χρονος Ισπανός δίπλα στον «κολοσσό».
Βάρος στην ανάπτυξη από τα αμυντικά χαφ
Στην ανάπτυξη έδωσε βάρος ο Μανόλο Χιμένεθ στις ασκήσεις τακτικής, μια και εκεί διαπιστώνει ο Ισπανός τεχνικός το πρόβλημα της «Ένωσης».
«Τα κεντρικά χαφ είναι που πρέπει να υποδέχονται την μπάλα από την άμυνα. Θα πρέπει να βρίσκετε τρόπο να δίνετε με ασφάλεια την μπάλα» τόνισε ο Χιμένεθ στους παίκτες, αφού επιθυμεί η μπάλα από την άμυνα να φτάνει στους αμυντικούς χαφ κι από εκεί στην επίθεση». Στη συνέχεια επίστησε την προσοχή των ποδοσφαιριστών του «Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Πανιώνιος έχει βελτιωθεί τελευταία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: