Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κάηκε… η Τσέλσι!

Έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε η Τσέλσι, που έχασε 4-3 στην διαδικασία των πέναλτι από την Έβερτον και δεν κατάφερε να προκριθεί στον 5ο γύρο του FA Cup. Χωρίς σκορ η κανονική διάρκεια, με τον Λάμπαρντ να σκοράρει στο 104’ της παράτασης και τον Μπέινς να ισοφαρίζει στο 119’ στέλνοντας το ματς στη «ρώσικη ρουλέτα».

Μετά το 1-1 στο «Γκούντισον Παρκ», Τσέλσι και Έβερτον οδηγήθηκαν σε ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι «μπλε» παρότι υπερείχαν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, δημιούργησαν ευκαιρίες και είχαν ένα δοκάρι μετά από «καραμπόλα» (σε ενέργεια του Λάμπαρντ παρενεβλήθηκε ο Τζαγκέλκα), δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στην κανονική διάρκεια.

Στο 104’ του έξτρα χρόνου, ο Ανελκά γύρισε παράλληλα στην περιοχή, με το κακό κοντρόλ του Ντρογκμπά να μετατρέπεται σε ιδανική ασίστ για τον αρχηγό των «μπλε» που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Μπέινς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 119’, έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι παίκτες της Έβερτον ήταν πιο προσεκτικοί, εξασφαλίζοντας μια θέση στους «16» του FA Cup, εκεί που τους περιμένει η Ρέντινγκ.

Η σειρά των πέναλτι:

1-0 Λάμπαρντ
Αστοχεί ο Μπέινς
2-0 Ντρογκμπά
2-1 Τζαγκέλκα
Αστοχεί ο Ανελκά
2-2 Αρτέτα
3-2 Εσιέν
3-3 Χάιτινχα
Αστοχεί ο Κόουλ
3-4 Φ. Νέβιλ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Τέρι, Κόουλ, Φερέιρα, Ιβάνοβιτς, Μίκελ (46’ Εσιέν) Λάμπαρντ, Μαλουντά (91’ Ανελκά), Ραμίρες, Ντρογκμπά, Καλού.

Έβερτον (Άλεξ ΜακΛίς): Χάουαρντ, Τζαγκέλκα, Ντιστέν, Μπέινς, Κόουλμαν, Φ. Νέβιλ, Οσμάν (95’ Χάιτινχα), Αρτέτα, Κέιχιλ (70’ Μπιλιαλέντινοφ), Φελαϊνί, Μπέκφορντ (80’ Ανιτσέμπε).

Γήπεδο: «Στάμφορντ Μπριτζ»
Θεατές: 41,113

Δεν υπάρχουν σχόλια: