Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Βιάλι: «Μεγάλος μ.…ας ο Ζέμαν»

Με πολύ σκληρά λόγια αναφέρθηκε στον Ζντένεκ Ζέμαν ο Τζανλούκα Βιάλι. Ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους κλήθηκε να σχολιάσει το φετινό πρωτάθλημα σε ραδιοφωνικό σταθμό και αποκάλυψε πως δεν συμπαθεί καθόλου τον προπονητή της Ρόμα, εξαιτίας κάποιων παλαιότερων δηλώσεών του.

Μετά από μια αξιοζήλευτη καριέρα ως ποδοσφαιριστής και μια αξιοσημείωτη σταδιοδρομία ως προπονητής, ο Τζανλούκα Βιάλι ακολουθεί μια εξίσου σημαντική πορεία ως σχολιαστής. Κύριο χαρακτηριστικό του, η άνεση μπροστά στην κάμερα και το γεγονός πως δεν φοβάται να καταθέσει την άποψή του, όσο «αιρετική» και αν είναι.

Ο Βιάλι ήταν καλεσμένος του «Radio 24» σε εκπομπή με θέμα το φετινό Καμπιονάτο. Εκεί του ζητήθηκε να δώσει τα δικά του προγνωστικά. «Η Γιουβέντους παραμένει το μεγάλο φαβορί. Οι προσθήκες που έκανε ήταν μελετημένες και την ενδυνάμωσαν. Η Ρόμα και η Νάπολι μπορούν να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα. Οι Μιλανέζοι είναι πίσω. Δεν πρόκειται να διεκδικήσουν τον τίτλο», ήταν οι εκτιμήσεις του Βιάλι.

Στο μεταγραφικό παζάρι, όμως, η Γιουβέντους δεν κατάφερε να κάνει αίσθηση. Κανένας μεγάλος παίκτης δεν ήρθε. «Με μια Ίντερ που ανανεώνεται και μια Μίλαν με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, είναι λογικό οι άνθρωποι της Γιουβέντους να μην κυνήγησαν τη μεγάλη μεταγραφή. Ίσως την αφήνουν για αργότερα», απαντά με νόημα ο πρώην παίκτης της «Μεγάλης Κυρίας».

Ο Βιάλι κρατούσε, όμως, την είδηση για το τέλος, όταν μίλησε για τον Ζντένεκ Ζέμαν. «Ο Ζέμαν είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, αλλά και πολύ μεγάλος μαλ…ας! Το παίζει επαναστάτης όπου τον βολεύει. Αλλιώς κάνει την πάπια. Εγώ έχω και προσωπικές διαφορές μαζί του από τότε που είχε αφήσει υπονοούμενα για την καριέρα του Ντελ Πιέρο και τη δική μου. (σ.σ. Ο Ζέμαν είχε αφήσει να εννοηθεί πως οι παίκτες της Γιουβέντους έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών και αυτό θα φαινόταν στο μέλλον, όταν θα αποσύρονταν ξαφνικά από την ενεργό δράση.) Παρότι η ζωή του απέδειξε πως είχε πει απίστευτες μαλ…ιες, ποτέ δεν μας ζήτησε συγγνώμη. Του το κρατάω αυτό», τόνισε με έμφαση ο Τζανλούκα Βιάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: