Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μικραίνει ο Παναθηναϊκός με τη Λεωφόρο!!

Τον τελευταίο καιρό όλος ο Παναθηναϊκός κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψει στην ιστορική του έδρα. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Μικραίνει ο Παναθηναϊκός με τη Λεωφόρο
Ένα επικοινωνιακό μπαράζ παρουσιάζει το γήπεδο πλήρως ανακαινισμένο κι έτοιμο να δεχτεί, στο μέλλον, αγώνες της Superleague.
Σχεδόν κανείς όμως δεν λέει ότι η επιστροφή στη Λεωφόρο είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τα μέτρα του εφετινού Παναθηναϊκού. Η ομάδα δεν μπορεί να πληρώνει το ενοίκιο του Ολυμπιακού Σταδίου. Για να μην μπαίνει μέσα στο ΟΑΚΑ πρέπει να κόβει μίνιμουμ 15.000 εισιτήρια σε κάθε αγώνα. Κι ο στόχος αυτός δεν φαίνεται να είναι εφικτός.
Πιστεύουν στον Παναθηναϊκό ότι παίζοντας στη Λεωφόρο θα αποκτήσουν ένα γήπεδο «κλουβί» που θα γίνει έδρα και θα βοηθά την ομάδα στην προσπάθειά της να φτάσει στη νίκη.
Η πρόσφατη ιστορία βέβαια έχει αποδείξει το ακριβώς αντίθετο. Όσες φορές ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην ιστορική του έδρα είχε αναπάντεχες αποτυχίες. Το γιατί μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας.
Οι αντίπαλες ομάδες, ιδιαίτερα όταν είναι κατώτερης δυναμικότητας κλείνονται στην άμυνα και περιμένουν τον αντίπαλο. Το γήπεδο είναι μικρό και μπορούν αποτελεσματικά να παίξουν το… καταστροφικό τους παιχνίδι. Από την άλλη οι τεχνίτες ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να κάνουν παιχνίδι. Έτσι οι «πράσινοι» ιδρώνουν να βάλουν γκολ.
Βέβαια από την αλλαγή της έδρας προκύπτουν και κάποια άλλα προβλήματα που προφανώς δεν ενδιαφέρουν τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα όσοι αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας το έκαναν ΚΑΙ για το Ολυμπιακό Στάδιο. Ο καθένας επέλεξε την θύρα στην οποία θα αγοράσει το διαρκείας, γνώριζε τις διευκολύνσεις που θα έχει (πάρκινγκ, κυλικείο, πρόσβαση στο γήπεδο). Ξαφνικά όλα αυτά ανατρέπονται. Θα πρέπει να τρέχει στα στενά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για να βρει «ελεύθερο χώρο», να κάνει συνδυασμούς με το μετρό και η ζωή της πόλης σε ένα από τα πιο κεντρικά της σημεία θα ανατρέπεται όταν υπάρχει κάποιο σοβαρό παιχνίδι.
Παράλληλα αυτή η ιστορία με την αναζήτηση έδρας για τους «πράσινους» ανέδειξε και κάποια άλλα προβλήματα που θα πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις. Το Παμπελλοπονσιακό γήπεδο έχει αφεθεί στη τύχη του. Ένα «στολίδι» των Ολυμπιακών Αγώνων ρημάζει, όπως προφανώς ρημάζουν και άλλα Ολυμπιακά Ακίνητα. Η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς δείχνουν ανίκανοι να διαχειριστούν τη περιουσία του ελληνικού λαού. Την ίδια ώρα που η κρίση μαστίζει όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: