Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Μπάγεβιτς: "Είμαι αισιόδοξος..."


Η καλή δουλειά που γίνεται στην ΑΕΚ οφείλεται στο καλό κλίμα που υπάρχει φέτος στην ομάδα, όπως επισήμανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με δηλώσεις του στο "Sentra 103.3". Ο τεχνικός της Ενωσης έθεσε το στόχο για τη νέα σεζόν, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να μην παραχωρηθεί κανένας παίκτης.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στους μικρούς της ομάδας, αλλά και στους πιο έμπειρους, ενώ επεσήμανε πως η σχέσεις του με τον Στάυρο Αδαμίδη είναι πολύ καλές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς:

Για την εικόνα που έχει δείξει η ΑΕΚ ως τώρα: "Το διάστημα που ήμασταν στην προετοιμασία και στην Αυστραλία είχαμε πάρα πολύ καλή συμπεριφορά αγωνιστική όλων των παικτών και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά όλο αυτό το διάστημα. Είχαμε ένα δύσκολο ταξίδι, κάθε μέρα προπόνηση, κάθε τρίτη μέρα παιχνίδι και μαζί με τη βροχή ήταν δύσκολες οι συνθήκες.

Είχαμε τα τρία παιχνίδια στην Αυστρία, που δεν ήταν τόσο δυνατά όσο στην Αυστραλία, αλλά θέλαμε να αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες, όπως η Μπλάκμπερν και οι Ρέιντζερς, και παίξαμε πολύ καλά. Δεν θέλω να λέω μετά από αυτά τα παιχνίδια ότι είμαστε έτοιμοι... Είμαστε ακόμη στο διάστημα της προετοιμασίας, έχουμε ακόμη χρόνο, να δείξουμε πράγματα στο πρωτάθλημα. Δεν θέλω να λέω από αυτά τα παιχνίδια μεγάλα λόγια. Εχουμε δείξει στοιχεία πολύ καλά, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δουλειά. Περιμένουμε να είμαστε αυτοί που θέλουμε και αυτό που περιμένει ο κόσμος.

Είμαι αισιόδοξος, αυτό είναι αλήθεια. Καθένας στην ομάδα έδειξε σοβαρότητα από την αρχή μέχρι το τέλος. Στα παιχνίδια, στην προπόνηση, εκτός ξενοδοχείου. Τέτοιο κλίμα, τέτοια θέληση χρειάζεται για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Η ΑΕΚ είναι οικογένεια και θα συνεχίσει έτσι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό".

Για τους Σκόκο και Τζιμπούρ: "Πιστεύω σε όλους τους παίκτες, όχι μόνο σε Σκόκο και Τζιμπούρ. Για μένα είναι σημαντικός κάθε παίκτης. Αφήσαμε πίσω μια πολύ δύσκολη χρονιά, που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί, γι' αυτό και κάναμε συζητήσεις και έχουμε πει ορισμένα πράγματα από την αρχή και συμφωνήσαμε όλοι".

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να πάρει πρωτάθλημα: "Πρέπει πάντα να έχεις υψηλούς στόχους. Είμαστε σε ένα δρόμο πάρα πολύ καλό, δε θυμάμαι να ήταν τόσο καλά η ομάδα ξανά στα τελευταία χρόνια. Δεν θέλω να χαλάσει τίποτα. Τώρα αν καταφέρουμε να πάρουμε ένα τίτλο, φυσικά το θέλουμε πολύ και θα τα δώσουμε όλα για να το πετύχουμε. Ολοι αυτό ζητούν, και ο πρόεδρος και εμείς οι ίδιοι. Η τωρινή ΑΕΚ μου θυμίζει πολύ την ΑΕΚ της δεκαετίας του '90 και την πιστεύω πάρα πολύ".

Για μεταγραφικές κινήσεις: "Δεν έχω ακόμη μιλήσει με τον κύριο Αδαμίδη για τα μεταγραφικά. Θα συζητήσουμε αύριο, μεθαύριο και θα δούμε τι χρειάζεται να γίνει. Θα είναι πολύ καλό για εμάς να μείνουμε έτσι, ξέρουμε τις δυνατότητες που έχουμε. Αν προκύψει κάτι που μας αναγκάζει να κάνουμε κάποια αλλαγή, αυτό το ξέρει ο πρόεδρος".

Για Μπλάνκο: "Εχω πει ότι ο κάθε παίκτης είναι σημαντικός. Εχουμε περάσει πολλά, αλλά δεν είμαι άνθρωπος που κρατά κακίες. Δεν μου επιτρέπεται στη δουλειά μου".

Για παρουσία Λυμπερόπουλου και Δέλλα στα αποδυτήρια: "Και οι δύο, όπως και ο Καφές και άλλοι έμπειροι παίκτες έχουν την πείρα με όσα έχουν περάσει. Ολοι έχουν καταλάβει ότι δεν θα αφήσουμε κανένα να αλλάξει αυτό το κλίμα".

Για τον Μπερνς: "Τη συζήτηση αυτή (σ.σ. αν θα μείνει ή όχι) θα κάνω με τον πρόεδρο. Σε όλα τα παιχνίδια που έπαιξε ήταν πολύ καλός και πιστεύω ότι πρέπει να μείνει. Θα δούμε...".

Για τον Ντιόπ: "Είναι πολύ πίσω, δύο μήνες δεν έχει κάνει τίποτα και τώρα είναι τραυματίας. Ομως είναι ένας παίκτης που τον πιστεύουμε όλοι και με αυτόν θα πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί".

Για τους Μάκο και Λεονάρντο: "Είναι δυο παίκτες που θα δείξουν πράγματα, έχουν περιθώρια πολλά...".

Για την άμυνα της ΑΕΚ φέτος: "Προσπαθούμε να γίνουμε πιο σωστοί, πιο καλοί, πιο δυνατοί. Τώρα δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης που να μην προσπαθεί. Εχουμε συζητήσει και ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει. Εχει γίνει προσπάθεια, αλλά δεν είμαστε τελείως έτοιμοι. Εχουν γίνει λάθη και πρέπει να διορθώσουμε πράγματα".

Για τους Γκέντσογλου, Μανωλά: "Είναι παιδιά που είναι πολύ καλοί παίκτες, έχουν δείξει την αξία τους και μας κάνουν όλους περήφανους που είναι στην Εθνική ομάδα".

Για τις σχέσεις του με τον Αδαμίδη: "Είναι πολύ καλές, όλοι μαζί προσπαθούμε. Ενωμένοι όλοι για την ΑΕΚ. Δε γίνεται αλλιώς. Συζητάμε και ο καθένας από το δικό του πόστο προσπαθεί να κάνει το καλύτερο. Θέλουμε ησυχία και συνθήκες που θα μας δίνουν αποτελέσματα, για να φτιάξουμε την πιο δυνατή ομάδα".

Για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια: "Για μένα δεν υπάρχει πουθενά αλλού. ΑΕΚ σημαίνει Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν υπάρχει άλλο μέρος, πρέπει η ΑΕΚ να έχει σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια".

Μήνυμα στον κόσμο: "Η βοήθεια ξέρουν ποια πρέπει να είναι, τους θέλουμε κοντά μας. Υπομονή όλοι θέλουμε".

Για την αποχώρηση από τους Θρακομακεδόνες: "Είναι πολύ σημαντικό γεγονός, αλλάζουν οι συνθήκες και αυτό κάνει τη δουλειά καλύτερη".

Για τον κόσμο στην Αυστραλία: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ΕΛληνες που μας περίμεναν στην Αυστραλία, γιατί περάσαμε 10 μέρες πολύ όμορφα. Ηταν πολύ συγκινητικό. Ηρθαν όλοι οι Ελληνες, ακόμη και φίλαθλοι άλλων ομάδων. Οι στιγμές που περάσαμε ήταν πολύ ωραίες. Ηταν μεγάλη η χαρά που τους δώσαμε και αυτοί σ' εμάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: