Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Φαβορί για Ντιλέινι!!

Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Μάλκολμ Ντιλέινι. Ποια τα «όπλα» του για τον Αμερικανό γκαρντ. Οι ενδοιασμοί για Μενσά-Μπονσού. Το… ντόμινο για Μπράμο. Νέα επαφή με Μάντζαρη.

Φαβορί για Ντιλέινι
Ο Ολυμπιακός δεν μένει στον Όλιβερ Λαφαγέτ (που χθες υπέγραψε για 1+1 χρόνια) για την ενίσχυση στα γκαρντ του. Ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης του Βαγγέλη Μάντζαρη, οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται και για τον Μάλκολμ Ντιλέινι, καθώς θέλουν να έχουν γεμάτη τη φαρέτρα τους στην περιφέρεια για την ερχόμενη σεζόν.

Στον 25χρονο γκαρντ έχει γίνει συγκεκριμένη και πολύ καλή πρόταση, που καθιστά τους Πειραιώτες φαβορί για την απόκτησή του. Κι αυτό γιατί παρότι ο ίδιος θα ήθελε να παίξει στο ΝΒΑ, είναι πολύ δύσκολο για γκαρντ που έπαιζε στην Ευρώπη και δεν έχει καν επιλεγεί στο ντραφτ προ τριών ετών να βρει καλά χρήματα εκεί. Παράλληλα, η Μπάγερν θέλει μεν να τον κρατήσει, αλλά ο Ντιλέινι ξέρει καλά πως όσο ανερχόμενη δύναμη κι αν είναι οι Βαυαροί, ο Ολυμπιακός τού προσφέρει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Από εκεί κι έπειτα, φαβορί για τη θέση του ψηλού είναι ο Ποπς Μενσά Μπονσού. Ο Βρετανός (που φέτος ήρθε στα χέρια με τον Μίρζα Μπέγκιτς στο ΣΕΦ) μπορεί να παίξει πίσω από τον Ντάνστον, αλλά ακόμη και στη θέση «4». Υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί με τους συχνούς τραυματισμούς του, αλλά αρέσει στον Γιώργο Μπαρτζώκα και στην παρούσα φάση είναι το πρώτο φαβορί για τη θέση του δεύτερου ψηλού, με τον Βασίλη Καββαδά να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αναβαθμιστεί σε τρίτο.

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που είχε φέτος με τον αριθμό ξένων παικτών και έχει κάνει ήδη τις σχετικές κινήσεις. Αυτή τη στιγμή θέση μη κοινοτικών κατέχει μόνο ο Ντάνστον, ενώ εκκρεμεί το μέλλον του Πέτγουεϊ. Ο Λοτζέσκι έχει βελγικό διαβατήριο, ενώ ο Λαφαγέτ αναμένεται να αποκτήσει σύντομα κροατικό (μάλιστα ίσως παίξει στο Μουντομπάσκετ με την Κροατία, που είναι και αντίπαλος της Ελλάδας), ενώ ο Ποπς Μενσά Μπονσού είναι Βρετανός.

Δεδομένου ότι στην Α1 επιτρέπονται έξι ξένοι (μέχρι τέσσερις μη κοινοτικοί), αυξάνονται οι πιθανότητες να είναι Έλληνας ο σμολ φόργουορντ που θα αποκτηθεί, με τον Μάικ Μπράμο να παραμένει στα υπόψη, χωρίς να αποκλείεται ο Ολυμπιακός να ασχοληθεί με τον Κώστα Καϊμακόγλου ή και τελικά να μην πάρει κανένα «τριάρι», αλλά να δώσει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στον Παπαπέτρου.

Τέλος, σύντομα θα υπάρξει νέα επαφή με τον Βαγγέλη Μάντζαρη για την επέκταση του συμβολαίου του. Σε αυτή προτίθενται να δώσουν το «παρών» ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, κάτι που μπορεί να παίξει το ρόλο του. Ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει την προσφορά του (στο 1,2 εκατ. ευρώ, ίσως και παραπάνω, για τριετές συμβόλαιο), αλλά θα χρειαστεί να μειώσει αρκετά τις απαιτήσεις του ο 24χρονος γκαρντ για να βρεθεί η χρυσή τομή. Αφού κλείσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το θέμα του Μάντζαρη, θα ασχοληθούν στον Πειραιά και με τους Πρίντεζη και Σλούκα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: