Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

«Διαβολικό» χτύπημα!!

Την πρόκρισή του στους «16» του Μουντιάλ πανηγυρίζει το Βέλγιο! Με ένα γκολ του Οριτζί, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 1-0 της Ρωσίας και άφησαν την ομάδα του Καπέλο να αγωνιά για την ύπαρξή της.

«Διαβολικό» χτύπημα!
Ο… διάβολος χτυπάει πάντα στο τέλος!

Την ώρα που Βέλγιο και Ρωσία έμοιαζαν… βολεμένες στην μεταξύ τους «σούπα», ήρθε ο Οριγκί (στο 88’) να «καθαρίσει» για την παρέα του Μιραλάς (άλλαξε τη ροή του ματς όταν μπήκε, ενώ είχε και δοκάρι) και με το τελικό 1-0 να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του για τις 16 καλύτερες του Μουντιάλ.

Στους έξι βαθμούς οι θριαμβευτές που... γλέντησαν στο φινάλε, την ώρα που οι παίκτες του Καπέλο έχουν μείνει με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας μόλις ένα βαθμό ύστερα από δύο αγωνιστικές και στο φινάλε παίζουν κόντρα στην Αλγερία (4πόντους) όπου χρειάζονται μόνο νίκη!

Το ματς:

Ισορροπημένος ήταν ο αγώνας στα πρώτα του λεπτά, με το Βέλγιο να δείχνει πιο ορεξάτο (κυρίως με τον Μέρτενς απ’ τα δεξιά) και την Ρωσία να δίνει χώρο και να θέλει να παίξει με αντεπιθέσεις. Και οι δύο αντίπαλοι είχαν από μια καλή φάση, με τον Κουρτουά αρχικά να λέει «όχι» στον Φαϊζούλιν και στη συνέχεια τον Μέρτενς να σημαδεύει άουτ! Και λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού (στο 27’) οι παίκτες του Καπέλο διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, σε παράβαση του Αλντερβέιρελντ στον Κανούνικοφ, αλλά ο διαιτητής λανθασμένα έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Οι Ρώσοι είχαν αρχίσει να παίρνουν τα πάνω τους. Ο Αζάρ ήταν «εξαφανισμένος», ο Λουκάκου… εκτός αγώνα και ο Μέρτενς έμοιαζε να προσπαθεί μόνος του για τους «κόκκινους διαβόλους». Ο γκολκίπερ τους χρειάστηκε να επέμβει ξανά (σε μακρινό σουτ του Σάτοφ), ενώ λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος θα μπορούσαν οι ισορροπίες να είχαν διαφοροποιηθεί. Αλλά, ο Κοκόριν τα έκανε… μούσκεμα. Διότι για την κλάση του δεν δικαιολογείται που ανενόχλητος απ’ το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ κι όχι στην εστία των Βέλγων!

Κι ενώ θα περιμέναμε να παραμείνει ο ρυθμός και το τέμπο στο ματς, ξαφνικά… σχεδόν αποκοιμηθήκαμε. Πολύ κακό θέαμα στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να αναπτυχθούν, να μην υπάρχουν φάσεις και να μοιάζει σαν μαρτύριο που περιμέναμε απλώς να τελειώσει. Οι δύο τεχνικοί έκαναν τις αλλαγές τους απ’ τον πάγκο (με τον Καπέλο να καθυστερεί αρκετά είναι η αλήθεια), αλλά μια απ’ τα ίδια, με την εικόνα του ματς να μην αλλάζει κι όλοι μας προσπαθούσαμε να... χωνέψουμε την σούπα (σε σχέση πάντα και με τις βλέψεις που είχαμε για την αναμέτρηση)!

Η είσοδος του Κέβιν Μιραλάς στον αγώνα… άλλαξε τα πάντα! Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού (που απελευθέρωσε τον Αζάρ) θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει ο «ήρωας». Έλα, όμως, που η τύχη δεν ήταν μαζί του και η ωραία εκτέλεση φάουλ του προς το φινάλε σταμάτησε στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Ακινφέεφ. Ο Θεός όμως ήταν τελικά με το μέρος των Βέλγων. Διότι ο αστέρας της Τσέλσι το πήρε πάνω του, πάσαρε έτοιμο γκολ στον Οριτζί (χρυσή αλλαγή) και ο τελευταίος στο 88’ χάρισε την νίκη-πρόκριση στην ομάδα του με το τελικό 1-0 (κι ενώ ο Μιραλάς νικήθηκε σε τετ-α-τετ στην εκπνοή).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέλγιο: Κουρτουά, Άλντερβέιρελντ, Φαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερμάελεν (32’ Βερτόγχεν), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπρούιν, Μέρτενς (75’ Μιραλάς), Αζάρ, Λουκάκου (57’ Οριτζί)

Ρωσία: Ακινφέεφ, Κοζλόφ (62’ Εσένκο), Ιγκνασέβιτς, Γκλουσακόφ, Κοκόριν, Μπερεζούτσκι, Σάτοφ (83’ Τζαγκόεφ), Σαμέντοφ, Φαϊζουλίν, Κομπάροφ, Κανούνικοφ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: