Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ποιοί θα περάσουν στους 16...!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο sport-fm.gr μία πρώτη εκτίμηση για τις ομάδες που θα περάσουν στους 16 του Μουντιάλ: 8 της Αμερικής, 6 της Ευρώπης και 2 της Αφρικής...

Ποιοί θα περάσουν στους 16...
***Αν θέλουμε να κάνουμε ένα απολογισμό του Μουντιάλ μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές θα διαπιστώσουμε κάποια πράγματα.

***Ένα ότι οι ομάδες της Νότιας Αμερικής θα περάσουν όλες. Αργεντινή, Χιλή και Κολομβία έχουν από 6 πόντους, η Βραζιλία 4 κι η Ουρουγουάη 3 και διεκδικεί την πρόκριση με την ισόβαθμή της Ιταλία.. Από κοντά κι οι ομάδες της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής: Η Κόστα Ρίκα έχει 6 πόντους, το Μεξικό και οι ΗΠΑ έχουν 4 πόντους και το Εκουαδόρ έχει 3 και διεκδικεί στα ίσα την πρόκριση με την Ελβετία. Από τις 16 δηλαδή της επόμενης φάσης, μπορεί από 7 έως 9 να είναι ομάδες της Αμερικής! Μόνο οι Ονδούρες είναι έξω.

***Δύο ότι οι ομάδες της Ευρώπης έχουν πολύ αντίθετες πορείες. Είναι στους 6 πόντους Ολλανδία, Γαλλία, όπως και το Βέλγιο και στους μηδέν πόντους οι Ισπανία, Αγγλία, όπως κι η Βοσνία. Στους τέσσερις πόντους η Γερμανία, στους τρεις πόντους είναι Ιταλία, Ελβετία και Κροατία, με τις δύο πρώτες να είναι πιο κοντά στην πρόκριση. Η Ελλάδα, όπως και η Ρωσία κι η Πορτογαλία έχουν από ένα πόντο, με τις πιθανότητες πρόκρισης να μην είναι υπέρ τους.

***Τρία οι ομάδες της Αφρικής έχουν ακόμη κάποιες ελπίδες. Η Νιγηρία έχει τέσσερις πόντους, η Αλγερία κι η Ακτή Ελεφαντόδοντος έχουν τρεις πόντους και λογικά τουλάχιστον οι δύο, μπορείς κι οι τρεις, θα περάσουν. Η Γκάνα έχει ένα πόντο και το Καμερούν μηδέν.

***Τέσσερα οι ομάδες της Ασίας μοιάζουν να αποτελούν τον φτωχό συγγενή, με τις Ιαπωνία, Κορέα κι Ιράν να έχουν ένα πόντο. Και τέλος η Αυστραλία είναι στους μηδέν πόντους. Λογικά θα αποκλειστούν όλες, ενώ στο προηγούμενο Παγκόσμιο κύπελλο είχαν προκριθεί στους 16 Ιαπωνία και Κορέα… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: