Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο στόχος και ο… τρόμος!!

Με στόχο την πρωτιά και μόνο ένα ακραίο σενάριο να την αφήνει εκτός, η Βραζιλία αντιμετωπίζει απόψε το αδιάφορο Καμερούν για τον πρώτο όμιλο.

Ο στόχος και ο… τρόμος
Ματς με έναν μόνο ενδιαφερόμενο γίνεται στην Μπραζίλια, με την οικοδέσποινα του Μουντιάλ να υποδέχεται το Καμερούν (23:00).

Η «σελεσάο» συγκατοικεί στην κορυφή του ομίλου με το Μεξικό έχοντας τέσσερις βαθμούς και ελαφρώς καλύτερη διαφορά τερμάτων (3-1 έναντι 1-0). Οι διοργανωτές εξασφαλίζουν την πρωτιά με νίκη εφόσον το Μεξικό στραβοπατήσει ή εφόσον διατηρήσουν το προβάδισμα στη συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο, όπως επίσης και με δύο ισοπαλίες στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Για να μείνει εκτός συνέχειας η Βραζιλία θα πρέπει να χάσει και το Μεξικό να έρθει ισόπαλο με την Κροατία ή να ηττηθεί, η Κροατία να κερδίσει το Μεξικό, αλλά το τελευταίο να έχει καλύτερο συντελεστή γκολ.

Στο 100ο παιχνίδι για τη «σελεσάο» σε Μουντιάλ ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι αναμένεται να αφήσει εκτός του Ραμίρες και να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Χουλκ. Στον αντίποδα, από τα «λιοντάρια» που έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά θα λείψει ο τιμωρημένος Άλεξ Σονγκ και τη θέση του θα πάρει ο Ζαν Μακούν, ενώ επανέρχεται ο Σαμουέλ Ετό.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με τη Βραζιλία να μετρά τρεις νίκες, ανάμεσά τους και στη μοναδική τους συνάντηση σε Μουντιάλ, στη φάση των ομίλων του 1994 (3-0). Το Καμερούν είχε επικρατήσει στην πιο πρόσφατη μονομαχία, για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το 2003 στη Γαλλία (1-0).

Πιθανές συνθέσεις:

Καμερούν (4-1-4-1, Φίνκε): Ιτάνζ, Ενκουλού, Σετζού, Ασού-Εκοτό, Εμπιά, Ματίπ, Μακούν, Ενόχ, Μουκάντζο, Τσούπο-Μοτίνγκ, Ετό.

Βραζιλία (4-2-3-1, Σκολάρι): Σέζαρ, Άλβες, Μαρσέλο, Λουίς, Σίλβα, Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ, Χουλκ, Νεϊμάρ, Φρεντ.

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία).

Βαθμολογία

1. Βραζιλία 4 (3-1)
2. Μεξικό 4 (1-0)
3. Κροατία 3 (5-3)
4. Καμερούν 0 (0-5)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: