Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Κοντονής: «Άλλοι έχουν την ευθύνη…»

«Εμείς κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί το Grexit. Το βάρος και την ευθύνη την έχουν άλλοι», δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΕΠΟ.

Κοντονής: «Άλλοι έχουν την ευθύνη…»
Ικανοποιημένος από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο περιθώριο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας. Ο υφυπουργός τόνισε πως ο κίνδυνος Grexit ήταν ορατός (αν και φαίνεται πλέον να έχει απομακρυνθεί) και επέρριψε ευθύνες στην ΕΠΟ.

«Η πιθανότητα δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρξε. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θέλω να τονίσω πως εμείς κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί. Το βάρος και την ευθύνη την έχουν άλλοι. Ας αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Δεν νομίζω ότι με τέτοιες ενέργειες όπως τον αποκλεισμό, μπορούν να λυθούν σοβαρά προβλήματα όπως αυτό της βίας. Που αυτή τη στιγμή το αναγνωρίζουν, ευτυχώς, οι πάντες. Το κλίμα με τις διεθνείς Ομοσπονδίες ήταν θετικό και πολιτισμένο. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουμε ειλικρινά και σε βάθος και να ανιχνεύσουμε δρόμους για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος», ανέφερε.

Όσο για την ψήφιση του νομοσχεδίου, τόνισε: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος γιατί ψηφίστηκε από τη Βουλή με μία διευρυμένη πλειοψηφία. Δεν ήταν κυβερνητική πλειοψηφία των δύο κομμάτων. Ψήφισαν τέσσερα κόμματα υπέρ του νομοσχεδίου. Ένα κόμμα έδωσε ψήφο, θα έλεγα, ανοχής λέγοντας ‘παρών’ και δύο κόμματα το καταψήφισαν. Η αλήθεια είναι ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».

Ερωτηθείς για το πώς θα μπει ένα τέλος στη βία, απάντησε: «Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία χρειάζεται συνεχή και καθημερινή προσπάθεια και δεν μπορούμε να πούμε ότι εξαντλείται με ένα νομοσχέδιο ή ακόμη με την εφαρμογή των μέτρων ενός νομοσχεδίου. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Να αλλάξει η νοοτροπία των φιλάθλων και κυρίως να φύγουμε από αυτόν τον στείρο και τυφλό οπαδισμό που οδηγεί πολλές φορές στην αλληλοεξόντωση και σε μία διαδικασία μισαλλοδοξίας και να πάμε σ' αυτό που προσφέρει ο αθλητισμός. Στη χαρά της νίκης και της συμμετοχής». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: