Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Φυσικά και πρέπει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου εξηγεί μέσω του blog του στο gazzetta τους λόγους που πρέπει να νικήσει ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Από την ώρα που τελείωσε η περασμένη αγωνιστική, όλοι όσοι ασχολούνται –ακόμη- με αυτό το Ελληνικό πρωτάθλημα, κάνουν υπολογισμούς. Ο ΠΑΟΚ έβαλε σε πολύ δύσκολη θέση τον Λεβαδειακό και τώρα αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Πανιώνιο τον οδηγεί κατά πάσα πιθανότητα σε υποβιβασμό.

Για τον Πανιώνιο ως σύλλογο δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Είναι πραγματικά μέσα στους μεγαλύτερους της χώρας, σύλλογος με ιστορία και με κόσμο υπερήφανο που έχει ΜΟΝΟ συμπάθειες σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά προβλήματα τον έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Παρά τις προσπάθειες που κάνουν πολλοί διοικούντες του να απολέσει τις συμπάθειες που έχει σε όλη την Ελλάδα (φυσικά και στην Θεσσαλονίκη) ο Πανιώνιος –λόγω των φιλάθλων του και της ιστορίας του- εξακολουθεί να έχει τον σεβασμό και των ΠΑΟΚτσήδων, παρά τα όσα πολλοί μπορεί να λένε για τις σχέσεις με τον Ολυμπιακό.

Σήμερα όμως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να λειτουργήσει με βάση τις συμπάθειες. Όχι, αυτό το παιχνίδι ΔΕΝ είναι απολύτως στο χέρι του ΠΑΟΚ για να αποφασίσει για την τύχη του. Όταν ο ΠΑΟΚ παρατάσσεται με εφτά απουσίες (Αθανασιάδης, Νομπόα, Μακ, Κόστα, Κωνσταντινίδης, Γκολάσα, Σαλπιγγίδης) δεν μπορεί να είναι το φαβορί, απέναντι σε μία ομάδα που παίζει για την ζωή της.  

Παρολ’ αυτά ο ΠΑΟΚ πρέπει να τα δώσει όλα για τη νίκη, γιατί η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη και στο περιβάλλον του είναι από κακή έως άρρωστη!

Η έλλειψη επιτυχίας έχει αρρωστήσει σημαντικό μέρος του κοινού του. Οι πολλοί δεν πάνε καθόλου στο γήπεδο και δεν ασχολούνται με την ομάδα. Μερικοί όμως, βρίσκονται σε τόσο άσχημη πνευματική κατάσταση, που καθημερινά ψάχνουν ένα γεγονός για να κατηγορήσουν την ομάδα τους. Απίστευτη αρρώστια, μένος κατά του ΠΑΟΚ από… ΠΑΟΚτσήδες που για παράδειγμα την περασμένη Κυριακή ήταν σίγουροι ότι ο ΠΑΟΚ θα «σώσει» τον Λεβαδειακό και τώρα ενόψει Πανιωνίου φθάνουν στο σημείο να σκέφτονται και να γράφουν… «ποιες θλάσεις και κουραφέξαλα, πείτε την αλήθεια ότι θέλετε να σώσετε τους φίλους του Ολυμπιακού».

Άνθρωποι δηλαδή που εκτιμούν ότι ο ΠΑΟΚ «έστησε» δύο θλάσεις με παίκτες που χάνουν όλη την χρονιά, για να δικαιολογήσει την ήττα του… (Αυτό ούτε Αρειανός μπορεί να το σκεφτεί για τον ΠΑΟΚ!)

Είναι ντροπή για τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό συμβαίνει κι’ αν κάποιος δεν τα καταγράφει όλα αυτά τα απαράδεκτα και κομπλεξικά που κάθε μέρα συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη, τόσο και θα εξαπλώνονται…

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δώσει τα πάντα για να κερδίσει τα φετινά πλέι οφ (ο Σαββίδης ετοιμάζει πολλές μεγάλες εκπλήξεις  ειδικά αν η ομάδα του παίξει στο Τσάμπιονς ληγκ κατά τα 90α γενέθλιά της) και για να πετύχει αυτό τον στόχο, πρέπει αύριο Δευτέρα να είναι καλά.

Όχι… Δεν είναι τόσο ο βαθμός που μπορεί να κερδίσει στην έξτρα διαδικασία, έτσι ώστε να μπει με τρεις…

Η ηρεμία του ΠΑΟΚ είναι αυτή που παίζεται σήμερα στη Νέα Σμύρνη… Γιατί πράγματι ένας σοβαρός αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι… αυτός ο άρρωστος ΠΑΟΚ που κάποιοι Θεσσαλονικείς ΠΑΟΚτσήδες εκπροσωπούν.

Γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ πρέπει να (προσπαθήσει πολύ για να) κερδίσει, τον αντίπαλο, που τυχαίνει να είναι ο Πανιώνιος, ο οποίος να μην ξεχνάμε μάχεται για την παραμονή με τον... Λεβαδειακό, την... Καλλονή, τον... Πλατανιά.

Και πρέπει να τα δώσει όλα ο ΠΑΟΚ, ακόμη κι’ αν παίξει με τους 19χρονους Πούγγουρα,  Πόζογλου και Κουλούρη…

* Το ότι στο παιχνίδι ορίστηκε ο καλύτερος  και σαφώς 50αρισιος διαιτητής Σιδηρόπουλος, ήταν μία έκπληξη και για τον Πανιώνιο. Όχι ότι θα ευνοήσει τον ΠΑΟΚ. Αλλά αν το σύστημα ήθελε να σώσει –ντε και καλά- τους γηπεδούχους, θα έβαζε κάποιον που «άκουγε». (Να μην πούμε ονόματα…) Τώρα το ματς πάει στα ίσια. Και λάθη να κάνει, ξέρουμε ότι είναι ανθρώπινα και όχι κατευθυνόμενα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: