Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μοιράζει… κιάλια ο Μουρίνιο!!

Το ένα χέρι στην κούπα του πρωταθλητή έχει απλώσει ο Ζοσέ Μουρίνιο! Εκμεταλλευόμενη νέα γκέλα της Σίτι (1-1 με τη Χαλ), η Τσέλσι καθάρισε την Άστον Βίλα (2-1) και… χάθηκε απ’ τα μάτια της στην κορυφή!
Μοιράζει… κιάλια ο Μουρίνιο!Η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα από το «Βίλα Παρκ» με σκορ 2-1 επί της Άστον Βίλα και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι έκανε άλμα προς τον τίτλο. Το γκολ της νίκης με εκπληκτικό σουτ σημείωσε ο Ιβάνοβιτς.
Ανώτερη η Τσέλσι σε όλο το παιχνίδι Σκόραρε μετά από 10 ώρες και 59 λεπτά η Αστον Βίλα
Το ματς
Το ματς δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την Τσέλσι. Στο 8ο λεπτό ο Γουίλιαν τροφοδότησε τον Αζάρ και αυτός με ωραίο σουτ νίκησε τον Γκουζάν ανοίγοντας το σκορ. Ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία όμως μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Αστον Βίλα άρχισε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και στο 19΄απείλησε για πρώτη φορά με τον Αγκμπονλαχόρ. Στις ευκαιρίες απάντησε η Τσέλσι με τον Οσκαρ στο 22΄να μην μπορεί να νικήσει τον Γκουζάν, ο οποίος γλίτωσε την ομάδα του από ένα δεύτερο τέρμα. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην Τσέλσι όταν ο Αζάρ βρήκε τον Ραμίρεζ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Αστον Βίλα κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 48ο λεπτό ο Οκόρε ήταν αυτός που σκόραρε από κοντά βάζοντας τέρμα στο αρνητικό σερί της ομάδας του, η οποία δεν είχε πανηγυρίσει σε 10 ώρες και 57 αγωνιστικά λεπτά. Η Τσέλσι συνήλθε άμεσα. Ο Μουρίνιο στο 63΄έβαλε τον Ρεμί στη θέση του Ντρογκμπά και τρία λεπτά αργότερα ήρθε ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών» να επαναφέρει τους φιλοξενούμενους σε ρόλο οδηγού. Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς με ένα απίστευτο αριστερό σουτ, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γκουζάν κάνοντας το 2-1 για την Τσέλσι. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Τσέλσι απλά προσπάθησε και κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα μη επιτρέποντας στην Αστον Βίλα να φανεί απειλητική. Με αυτό τον τρόπο διατήρησε το 2-1 μέχρι τέλους εκμεταλλευόμενη στο απόλυτο το στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι

Συνθέσεις
Άστον Βίλα
: Γκουζάν, Χάτον, Οκόρε, Κλαρκ, Σισοκό, Κλέβερλι (Σινκλέρ 73’), Γουέστγουντ, Ντελφ, Βέιμαν (Κόουλ 79’), Αγκμπονλαχόρ (Μπεντεκέ 67’), Χιλ
ΤσέλσιΚουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν (Κουαρδάδο 79’), Όσκαρ (Μίκελ 72’), Αζάρ, Ντρογκμπά (Ρεμί 63’)
 




Βαθμός στο φινάλε για την Σίτι

Την έκπληξη της αγωνιστικής προσπάθησε να κάνει η Χαλ αλλά τελικά έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση της ισοπαλίας. Η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με τον Μίλνερ, σώζοντας το βαθμό της ισοπαλίας.

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τους γηπεδούχους στο 53’
Ανώτερη η Χαλ στο πρώτο ημίχρονο
Το ματς
Θα περίμενε κανείς ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα έμπαινε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να ανοίξει την άμυνα της Χαλ. Όμως οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι έκαναν ακριβώς το αντίθετο δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στις «τίγρεις» να απειλήσουν όταν στο 15’ ο Ελμοχαμαντί έπιασε την κεφαλιά στο 2ο δοκάρι στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Η Σίτι εξακολούθησε να μην πατάει καλά στο γήπεδο και τελικά στο 35’ η Χαλ πήρε το προβάδισμα. Επειτα από φάση διαρκείας και αδυναμία των γηπεδούχων να απομακρύνουν την μπάλα, ο Λίβερμορ σημάδεψε το δοκάρι με μακρινό σουτ και ο Μέιλερ από κοντά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενος. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν πριν το ημίχρονο όμως στο 42΄ο Νασρί έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Σίτι στο πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Νάβας έδωσε ώθηση στην Σίτι. Στο 53ο λεπτό μάλιστα ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του ματς όταν ο Αγουέρο δεν κατάφερε να νικήσει τον ΜακΓκρέγκορ έπειτα από γύρισμα του Ζαμπαλέτα.Ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 63΄ενώ στο 70΄ο ΜακΓκρέγκορ έκανε την επέμβαση του αγώνα ξανά σε προσπάθεια του Αγουέρο.Η κατοχή μπάλας της Σίτι άγγιξε το 73% όμως αυτό δεν έφερνε και το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα του Πελεγκρίνι. Τελικά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η λύτρωση από τον Μίλνερ, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το τελικό 1-1.
Συνθεσεις
Μάντσεστερ Σίτι: 
Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Κομπανί, Κλισί, Νασρί, Φερνάντο (Νάβας 46’), Φερναντίνιο, Σίλβα (Γιόβετιτς 73’), Αγουέρο, Τζέκο (Μίλνερ 65’)
Χαλ: ΜακΓκρέγκορ, Ντόουσον, Μπρους, ΜακΣέιν, Μέιλερ, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Ελμοχαμαντί, Ραμίρεζ (Εντόι 74’), Μπρέιντι, Αλούκο (Ρόμπερτσον 66’)


Μανέ στο φινάλε και «Αγια» νίκη!

Η Σαουθάμπτον ήταν καλύτερη στο «Λόφτους Ρόουντ» όμως χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να πανηγυρίσει τη νίκη απέναντι στην ΚΠΡ. Σκόρερ και καλύτερος παίκτης της ο Μανέ.  
Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με αργό ρυθμό και ρόλο σε αυτό έπαιξε σίγουρα η επηρεασμένη ΚΠΡ από την φυγή του Χάρι Ρέντναπ στα μέσα της εβδομάδας. Η Σαουθάμπτον μετά το πρώτο 5λεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε μια καλή ευκαιρία με μακρινό σουτ του Γουανιάμα στο 14ο λεπτό. Στο 32΄ήταν η σειρά της ΚΠΡ να απειλήσει με τον Φίλιπς ενώ στο τρία λεπτά μετά ο Μανέ δεν έβαλε όση δύναμη χρειαζόταν για να νικήσει τον Γκριν.Στο 37’ ο Τααράμπ, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΚΠΡ στο πρώτο μέρος, απείλησε τον Φόρστερ χωρίς όμως να βρει στόχο.
Στο 2ο μέρος ο Μανέ εξακολουθούσε να απειλεί όμως ο Γκριν όσες φορές χρειάστηκε απομάκρυνε τον κίνδυνο ενώ η ΚΠΡ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 64΄με τον Ζάρατε να μην μπορεί να νικήσει στην πρώτη του επαφή τον Φόρστερ. Τελικά ο παίκτης, ο οποίος έπαιζε ουσιαστικά μόνος του την ΚΠΡ σε όλο το παιχνίδι, ο Μανέ, ήταν αυτός που χάρισε στην Σαουθάμπτον μια σπουδαία νίκη με γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σενεγαλέζος αφού βρήκε δυνάμεις και έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα του Ονουόχα, κεραυνοβόλησε τον Γκριν, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ΚΠΡ και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.
Συνθέσεις
ΚΠΡ: 
Γκριν, Τραορέ, Νταν, Χιλ, Κόκερ, Φίλιπς, Ονουόχα, Μπάρτον, Φερ, Τααράμπ (Ζάρατε 62’), Όστιν
Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Κλάιν, Γιοσίντα, Φοντέ, Τάργκετ (Γκάρντος 25’), Γουανιάμα (Σνάιντερλιν 59’), Ντέιβις, Γουόρντ – Πρόους, Μανέ, Ελία, Πελέ


Διπλό παραμονής για την Κρίσταλ Πάλας
Καλύτερη στα σημεία ήταν η Κρίσταλ Πάλας και πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Λέστερ με σκορ 1-0.

Το ματς Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε την Κρίσταλ Πάλας καλύτερη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και έδειξαν διάθεση να απειλήσουν κυρίως με τον Ζαχά χωρίς όμως να παρουσιάσουν την μεγάλη φάση. Αυτή ήρθε από τους γηπεδούχους και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 26΄Μαρέζ και Νούτζεντ δεν κατάφεραν με διπλή προσπάθεια να ανοίξουν το σκορ ενώ το ίδιο συνέβη και δύο λεπτά αργότερα με τον Νούτζεντ να σημαδεύει το δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος η Κρίσταλ Πάλας ξεκίνησε με δύο αλλαγές και ο Σανόγκο λίγο έλειψε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να χριστεί σκόρερ. Ότι δεν κατάφερε όμως αυτός, το πέτυχε ο Λέντλεϊ στο 55ο λεπτό με κοντινό πλασέ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Χάνγκελαντ. Ο σκόρερ λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος για την Πάλας, δύο λεπτά μετά. Γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον τερματοφύλακά του, ο Νούτζεντ έκλεψε, πέρασε τον Σπερόνι και γύρισε για τον Καμπιάσο, ο οποίος όμως άργησε χαρακτηριστικά και έχασε την σπουδαία ευκαιρία. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 87ο λεπτό με τον Σπερόνι να απομακρύνει με εκπληκτικό τρόπο σουτ του Μαρέζ και την Κρίσταλ Πάλας να κρατάει το τρίποντο στο τελικό 1-0 μέσα στην έδρα της Λέστερ.
Συνθέσεις:
Λέστερ: 
Σβάρτσερ, Σίμπσον, Μόργκαν, Βασιλέφσκι, Κοντσέσκι, Μαχρέζ, Καμπιάσο, Τζέιμς, Σλοπ (Ολμπράιτον 65’), Νιούτζεντ, Ουγιόα
Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Γουόρντ, Νταν (Χάνγκελαντ 46’), Ντελάνεϊ, Κέλι, Πάντσεον, ΜακΆρθουρ, Λέντλεϊ, Ζαχά, Ματς (Σανόγκο 46’), Γκέιλ



Πήρε βαθμό η Σάντερλαντ στο «Λίμπερτι»
Το γκολ του Ζερμέν Ντεφό στο πρώτο ημίχρονο έδωσε προβάδισμα στην Σάντερλαντ όμως η Σουόνσι απάντησε με κεφαλιά του Κι και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο «Λίμπερτι». Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, άξιζαν τη νίκη. 

Το ματς Υπό το βλέμμα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, ο οποίος βρέθηκε στο «Λίμπερτι», Σουόνσι και Σάντερλαντ μπήκαν αρκετά κοντρολαρισμένα στο ματς. Στο 8’ Σέλβι τροφοδότησε τον Γκομίς του οποίου όμως η προσπάθεια δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους ενώ 19΄ ήταν η σειρά της Σάντερλαντ να φανεί απειλητική με τον Γκόμεζ να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Στο 28ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους με τον Παντιλίμον να αποκρούει εντυπωσιακά την προσπάθεια του Γκομίς ενώ ο ίδιος παίκτης στο 34΄από θέση οφσάιντ απείλησε ξανά στέλνοντας τελικά την μπάλα άουτ. Κι ενώ η Σουόνσι είχε τον έλεγχο του αγώνα, η Σάντερλαντ ήταν αυτή που πανηγύρισε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Ζερμέν Ντεφό να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο ματς στην Πρέμιερ Λιγκ.
Η Σουόνσι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς και στο πρώτο. Η είσοδος του Μοντέρο της έδωσε ώθηση και στο 66΄ο Κι ήταν αυτός που κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νόουτον. Η Σάντερλαντ οπισθοχώρησε και η Σουόνσι συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Ωστόσο όσες φορές χρειάστηκε ο Παντιλίμον ήταν εκεί για τη Σάντερλαντ, η οποία πήρε ένα δύσκολο βαθμό με το τελικό 1-1 στο «Λίμπερτι»
Συνθέσεις
Σουόνσι: 
Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Γουίλιαμς, Φερνάντεζ, Τέιλορ (Ράνχελ 66’), Κι, Κορκ, Ντάιερ, Σέλβεϊ, Μπάροου (Μοντέρο 45’), Γκομίς
Σάντερλαντ: Παντίλιμον, Ρεβεγιέρ, Ο'Σέι, Βεργίνι, Φαν Άνολτ, Γκόμεζ, Μπρίντκατ, Λάρσον, Αλβάρεζ, Γκρέιαμ, Ντεφό

*Πηγή: england365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: