Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Έβερτον – Λίβερπουλ! (preview)

Το τελευταίο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ (τουλάχιστον με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή) για τον Στίβεν Τζέραρντ. Ο ηγέτης της Λίβερπουλ θα καθοδηγήσει την ομάδα του για τελευταία φορά απέναντι στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και όπως δήλωσε, θέλει όσο ποτέ άλλοτε τη νίκη.
«Μου αρέσει να κερδίζω στο Ολντ Τράφορντ, αλλά αυτό που γίνεται στην έδρα της Έβερτον και η έχθρα από τους οπαδούς, κάνουν απίστευτο το συναίσθημα όταν φεύγεις νικητής από εκεί» δηλώνει ο Στίβεν Τζέραρντ και ετοιμάζεται να το αισθανθεί για μια τελευταία φορά σήμερα.
Οι «κόκκινοι» ταξιδεύουν λίγα... χιλιόμετρα στην πόλη τους, για να αντιμετωπίσουν τα «ζαχαρωτά» σε μια πολύ περίεργη σεζόν για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και ασφαλώς η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αιώνια αντίπαλος τους, κάνει τους ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς να αισιοδοξούν και να θέλουν να φύγουν από το «Γκούντισον Παρκ» θριαμβευτές.
Οι σημερινοί γηπεδούχοι προέρχονται από τη νίκη (1-0) επί της Κρίσταλ Πάλας στο «Selhurst Park», στο πρώτο θετικό αποτέλεσμα στα τελευταία εννέα τους παιχνίδια, σε πλήρη αντίθεση με τους «κόκκινους» που δείχνουν ανεβασμένοι και έχουν ηττηθεί μόλις μια φορά στα τελευταία 13 ματς. Μάλιστα, αυτή η ήττα ήρθε πολύ δύσκολα στην παράταση από την Τσέλσι στον επαναληπτικό ημιτελικό του Capital One Cup.
Η ανανέωση του Φελίπε Κουτίνιο και η πρόκριση στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας έχει βοηθήσει ακόμα περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι τους παίκτες του Ρότζερς που θα παίξουν στο «Γκούντισον Παρκ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό η Αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ προσπάθησε να αλλάξει την προγραμματισμένη ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης (19:30 ώρα Ελλάδας), ισχυριζόμενη πως όταν πέσει το σκοτάδι θα αποκτήσουν πρόσφορο έδαφος οι ταραξίες για εντάσεις και επεισόδια. Ωστόσο, η Έβερτον έδωσε το «ok», η διοργανώτρια αρχή της Πρέμιερ Λιγκ δεν έκανε βήμα πίσω κι έτσι τίποτα δεν άλλαξε.
Πιθανές ενδεκάδες:
Έβερτον (4-2-3-1): Ρομπλς – Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Μπέινς – Μπέσιτς, Μπάρι – ΜακΓκίντι, Νέισμιθ, Μιραλάς – Λουκάκου
Λίβερπουλ (3-4-3): Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Σακό – Μάρκοβιτς, Χέντερσον, Λούκας, Μορένο – Τζέραρντ, Στέρλινγκ, Κουτίνιο
*Πηγή: england365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: