Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ο Νίκο Μαρτίνεζ στη «Μ»: Το μυστικό του Παναιτωλικού και ο Φακούντο

Ποδοσφαιρικό «διαμάντι» από την Αργεντινή βρήκε στο πρόσωπο του Νίκο Μαρτίνεζ ο Παναιτωλικός. Ο γεννημένος στη Βιέντμα του Ρίο Νέγκρο της Αργεντινής και ύψους 1.70 αριστεροπόδαρος μέσος είναι από τους παίκτες που σαφέστατα έχουν ξεχωρίσει από την παρουσία του στο Πρωτάθλημα της Super League με τη φανέλα της αγρινιώτικης ομάδας.

Ο ίδιος φαίνεται να απολαμβάνει την παρουσία στη χώρα μας, έχει δεθεί με τον Παναιτωλικό, αλλά προφανώς δεν μπορεί να κλείνει τα αυτιά του και στις «σειρήνες» που ακούγονται από άλλες ομάδες. Στη συνέντευξή του στο «PLUS» αναφέρεται στο φετινό Πρωτάθλημα, τον ΠΑΟΚ, τον οποίο αντιμετώπισε πρόσφατα στην Τούμπα, αλλά και στο ενδεχόμενο να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του μετά το καλοκαίρι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΔΗΜΑΡΑ

-Νίκο, ο Παναιτωλικός φαίνεται φέτος ικανός να εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Θα τα καταφέρει στο τέλος;

«Θεωρώ ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί για την είσοδό μας στα πλέι-οφ και την έξοδο στην Ευρώπη. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και δουλεύουμε πολύ για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε για να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

- Το μυστικό της φετινής επιτυχίας του Παναιτωλικού;

«Δουλεύουμε πολύ καλά, έχουμε πολύ καλές σχέσεις όλοι οι παίκτες μεταξύ μας και δε φοβόμαστε. Δεν ξέρω αν στο τέλος θα τα καταφέρουμε, αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε».

-Πρόσφατα η ομάδα σου κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα…

«Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα μία από τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. και τον σέβομαι πολύ. Εμείς καταφέραμε στο παιχνίδι της Τούμπας να σταθούμε επάξια απέναντί του, εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες του και πετύχαμε μια πολύ σπουδαία νίκη, που ίσως είναι η μεγαλύτερη φετινή μας».

-Πιστεύεις ότι έχει ελπίδες για το Πρωτάθλημα;

«Πλέον ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Εχει πολύ καλούς παίκτες, αλλά φαίνεται ότι δεν κατάφερε να έχει σταθερότητα. Δεν ξέρω τι άλλο έφταιξε, αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πολλά θα κριθούν στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό».

- Πώς σου φάνηκε ως έδρα η Τούμπα;

«Η ατμόσφαιρα της Τούμπας μου θύμισε… Αργεντινή. Οι φίλαθλοι δε σταματούσαν να τραγουδούν για την ομάδα τους. Είναι σίγουρα το πιο ωραίο ποδοσφαρικό γήπεδο που έπαιξα ως αντίπαλος. Μου είχαν πει ότι είναι ωραίο γήπεδο και το διαπίστωσα, αν και δεν ήταν γεμάτο».

- Ποιον παίκτη ξεχωρίζεις από τον ΠΑΟΚ και γενικά από το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Σίγουρα τον Τσόρι από τον Ολυμπιακό και τον Φακούντο Περέιρα από τον ΠΑΟΚ. Τον Περέιρα τον ήξερα σαν όνομα από την Αργεντινή, έχουμε και κοινό μάνατζερ τον Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο. Μάλιστα έχω πάρει και τη φανέλα του... Μιλήσαμε αρκετά μετά τον αγώνα».

- Μήπως σου είπε να έρθεις στον ΠΑΟΚ;

«Μπορεί… (γέλια). Μου είπε βασικά πολλά πράγματα για την Θεσσαλονίκη, το πόσο όμορφη πόλη είναι και ότι περνάει καλά εδώ».

- Είναι η ώρα σου πιστεύεις για μεταγραφή;

«Αισθάνομαι όμορφα στον Παναιτωλικό και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Δε σκέφτομαι ότι πρέπει να φύγω. Αν έρθει κάποια καλή πρόταση που να συμφέρει και την ομάδα μου, θα το δούμε και θα αποφασίσουμε».

- Υπάρχουν ρεπορτάζ που αναφέρονται σε ενδιαφέρον της ΑΕΚ, ενώ έχει γραφτεί και για τον ΠΑΟΚ. Τι ισχύει;

«Ακούω, διαβάζω και μου λένε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Έχει ενδιαφερθεί η ΑΕΚ από την Ελλάδα, αλλά και ομάδες από το εξωτερικό. Άλλο είναι όμως η φημολογία και άλλο η πρόταση. Επαναλαμβάνω πως δε βιάζομαι. Επέκτεινα το συμβόλαιό μου για έναν ακόμη χρόνο με τον Παναιτωλικό και θα μιλήσω με τον ατζέντη μου όταν πρέπει».


«Ο αδελφός μου, ο Μπουρίτο»



Αδελφός του Νίκο είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό όνομα στην Αργεντινή, ο Χουάν Μανουέλ Μαρτίνεζ, πιο γνωστός ως «Μπουρίτο» ( πικάντικη μεξικάνικη τορτίγια). Ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερός Χουάν λοιπόν αγωνίζεται στην Μπόκα Τζούνιορς, ενώ έχει συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του, μαζί με τους Μέσι, Ντι Μαρία και πολλούς ακόμη.

Αμφότεροι ξεκίνησαν από τη Βέλεζ, αλλά είχαν διαφορετική εξέλιξη. Ο Μπουρίτο, που αγωνίζεται ως εξτρέμ, έκανε μεγαλύτερη καριέρα, με την Κορίνθιανς το 2012 να δαπανά 7 εκατομμύρια δολάρια για να τον αποκτήσει, ενώ λίγους μήνες μετά τον παραχώρησε έναντι 2.5 εκατομμυρίων στην Μπόκα. Ο δε Νίκο επαγγελματικά ξεκίνησε το 2009 στην Ιντεπεντιέντε, συνέχισε στην Χιλή και στη Σαντιάγκο Γουόντερερς, είχε ένα πέρασμα από την Ευρώπη το 2013 από την Μούρθια, συνέχισε για λίγο στην Σαν Μαρτίν και πέρυσι τον Ιανουάριο ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού. «Θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα και ο αδελφός μου, γιατί όχι;», είπε συνεχίζοντας: «Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και σίγουρα πιο ποιοτικό απ’ ότι στην Αργεντινή. Εκεί είναι σίγουρα πιο δυνατό». Όσο για οπαδική του προτίμηση; «Όχι, δεν είμαι Μπόκα. Πλέον δεν υποστηρίζω κανέναν. Παλαιότερα συμπαθούσα τη Ρίβερ, αλλά δεν υποστηρίζω καμία ομάδα».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: