Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Και ο ΠΑΟΚ;

Ο Θάνος Σαρρής βλέπει τα χαρακώματα που στήνονται ενόψει ντέρμπι και αναρωτιέται πως αυτά θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ. 
Χερότερη εβδομάδα προετοιμασίας για το κρίσιμο ματς με τον Ολυμπιακό δεν μπορούσε να υπάρξει για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο η ήττα από τον ΟΦΗ και ο τρόπος που προήλθε, με αρκετούς εκ των παικτών να χάνουν το ματς ήδη από το αεροδρόμιο, θεωρώντας ότι θα παίξουν με μια διαλυμένη ομάδα. Το κλίμα ήταν στραβωμένο από πριν, όπως φαίνεται και με το θέμα που έγινε με τον Τζαβέλλα. Δεδομένα, κάποιοι ποδοσφαιριστές έχασαν την εμπιστοσύνη τους στον Αναστασιάδη, τις επιλογές και τις προσεγγίσεις του.
Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος κι από ό,τι φάνηκε ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να τον αποφύγει. Ο Άγγελος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ήδη από το ημίχρονο του αγώνα στην Κρήτη αποκάλυψε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, περιμένοντας να αλλάξει έτσι την ψυχολογία των παικτών του. Φευ. Η απογοητευτική εικόνα του δευτέρου μέρους έδειξε ότι για να γυρίσει το κλίμα χρειάζεται πολλή δουλειά και όχι shock therapy. Όταν ο ίδιος ο προπονητής βγάζει προς τα έξω τις κακές σχέσεις με παίκτες και το ότι «εγώ σας στήριξα, εσείς δεν με στηρίξατε», προφανώς το καλό της ομάδας περνά σε δεύτερη μοίρα. Οι βαριές κουβέντες που έχουν ειπωθεί για ποδοσφαιριστές δεν βοηθούν.
 Η διοίκηση έσπευσε να στηρίξει τον προπονητή, θέλοντας να πετύχει μια συσπείρωση ενόψει του ντέρμπι, την ώρα που ο κόσμος βράζει από θυμό. Με βάση τα όσα λέγονται τριγύρω και τις εμπρηστικές ανακοινώσεις που κάνουν την εμφάνισή τους, αρκετοί είναι εκείνοι που είτε θέλουν, είτε πιστεύουν ότι το ματς με τον Ολυμπιακό δεν θα τελειώσει ποτέ. Κατά την επιστροφή της ομάδας από το Ηράκλειο την «έπεσαν» χοντρά στους παίκτες, προκαλώντας και ζημιές σε αυτοκίνητα.
Πώς ακριβώς βοηθούν αυτά στη διαχείριση της κρίσης; Την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών; Είναι κλισέ, αλλά δεν γίνεται να μην φέρεις στο μυαλό σου το σκηνικό που έγινε στο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με την Άουγκσμμπουργκ. Οι οπαδοί, βλέποντας το καμάρι της Βεστφαλίας να μην συνέρχεται και να φλερτάρει με τον υποβιβασμό, αποδοκίμασαν με όλη τους τη δύναμη. Ογδόντα χιλιάδες κόσμου.  Μέχρι εκεί όμως. Οι παίκτες έμειναν στο κέντρο, υπομένοντας τη ντροπή. Ο Βαϊντερφέλερ με τον Χούμελς πήγαν στο πέταλο. Μετά, φαντάζομαι, δεν έψαξαν τα αυτοκίνητά τους μήπως είναι σπασμένα. Ούτε άρχισαν να διαρρέουν ότι αν η ομάδα τους δεν νικήσει στο ντέρμπι με τη Σάλκε στο τέλος του μήνα θα διακόψουν το παιχνίδι.
Η οργή στους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι ως ένα σημείο δικαιολογημένη. Και η διοίκηση και ο προπονητής και οι παίκτες έχουν τις ευθύνες τους για το πως η αισιοδοξία για πρωτάθλημα έχει καταλήξει σε αμφισβήτηση. Ο τρόπος που την εκφράζουν όμως δεν είναι δυνατόν να βοηθήσει την ομάδα. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δείχνει ότι ο μόνος που δεν ωφελείται, είναι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Πόσω μάλλον όταν έχει μπροστά του ένα τόσο σημαντικό ματς.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: