Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ευτυχώς στο Βερολίνο δεν βρήκε το… τείχος!!

Εκεί κοντά στην 02 Αρένα υπάρχουν πολλά από τα απομεινάρια του τείχους στο Βερολίνο. Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Γερμανία για το πρώτο του διπλό, μέχρι το 25′ το τείχος που είχε υψώσει η Αλμπα έμοιαζε πιο απροσπέλαστο και από το… κανονικό που χώριζε κάποτε Ανατολικούς και Δυτικούς, όμως τότε άρχισε το… γκρέμισμα.
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε και βρήκε τον καλό του εαυτό. Με μια ολική επαναφορά που τόσο την χρειαζόταν, πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο Top 16 και πλέον μπήκε με αξιώσεις στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα τον βόλεψαν ως προς αυτόν τον στόχο και πλέον μπορεί να έρθει με μεγαλύτερη ευκολία η απαραίτητη ηρεμία. Ο Παναθηναϊκός πατάει με μεγαλύτερη σιγουριά στην Ευρωλίγκα και όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα στη συνέχεια.
Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Διαμαντίδη να παίρνει το όπλο του και να δίνει το σύνθημα. Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδης έκαναν εξαιρετική δουλειά, οι πράσινοι έπαψαν να είναι προβλέψιμοι στην επίθεση και σε συνδυασμό με την σταθερά καλή τους άμυνα, έφτασαν στην ισοπαλία στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Ο Παναθηναϊκός έβαλε λοιπόν πίεση στην Αλμπα και οι γηπεδούχοι δεν άντεξαν. Ηρθε και η κίνηση ματ του Ιβάνοβιτς, που έβαλε στη θέση «3» τον Αντώνη Φώτση. Στα 34 του χρόνια, ο Φώτσης θυμήθηκε τα νιάτα που, όταν έπαιζε σμολ φόργουορντ και έκανε τη διαφορά. Ειδικά σε μία φάση πήρε δύο συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και αμέσως πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο. Συνολικά είχε 9 πόντους και 8 ριμπάουντ, μα πάνω απ” όλα καθοριστική συμβολή στα κρίσιμα σημεία.
Βάλτε στους παίκτες με θετικό πρόσημο για τον Παναθηναϊκό και τον Ντε Μάρκους Νέλσον και βρίσκετε την εξάδα της ελληνικής ομάδας που έκανε τη διαφορά. Οι πράσινοι κατάφεραν με μεγάλη εμφάνιση στα τελευταία 15 λεπτά να μην πέσουν πάνω σε… τείχος κι αν δεν είχαν πρόβλημα στο κατέβασμα της μπάλας για ένα δίλεπτο (είχε και τα αρνητικά του το σχήμα με 3αρι τον Φώτση, κάτι που διορθώθηκε όταν μπήκαν δύο πλέι μέικερ στο παρκέ), θα είχαν νικήσει με διψήφια διαφορά. Πολύ μικρό το κακό, βέβαια, γιατί η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του και έκανε υπερήφανους τους 1000 Ελληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες και πανηγύρισαν με την ψυχή τους μέσα σε γερμανικό έδαφος.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: