Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το έκανε… «Αλεξάνδρειο»

Σαν στο σπίτι του ένιωσε στη Πυλαία ο Άρης. Με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να μετατρέπει σε… Αλεξάνδρειο το «παλατάκι», οι κίτρινοι έκαναν το back to back στις νίκες κόντρα στον ΠΑΟΚ, νικώντας με 78-77.

Το έκανε… «Αλεξάνδρειο»
28 πόντοι, 14 ριμπάουντ, άμυνες για σεμινάριο και εμφάνιση πραγματικού ηγέτη. Τα κατορθώματα του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στη Πυλαία «σημάδεψαν» για τα καλά το ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Basket League και χάρισαν στον Άρη τη δεύτερη σερί νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ με σκορ 78-77. Έτσι, οι «κίτρινοι» που είχαν σε πολύ καλή μέρα και τους Ριντ-Πάσαλιτς και έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, εδραιώνονται πλέον στη πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Όσο για τον ΠΑΟΚ που το πάλεψε στο τέλος, αλλά από το 14΄ και μετά έχασε εντελώς την επαφή του με τον ρυθμό του αγώνα, είχε σε καλή μέρα τους Κάρτερ και Βον, αλλά μόνοι τους δε μπόρεσαν να καταβάλουν την αντίσταση του ορμητικού και άρτια «στημένου» από τον Δημήτρη Πρίφτη, Άρη. Έτσι ο «δικέφαλος του βορρά» έμεινε πλέον δύο νίκες μακριά από το όνειρο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο.

Ο αγώνας:

Με επιθετικές αιχμές τους Κάρτερ και Βον και την σχεδόν κατάμεστη εξέδρα της Πυλαίας να δίνει ώθηση, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 11-5 στο 5΄. Οι γηπεδούχοι ήταν «ζεστοί» έξω από τα 6.75, ο Άρης είχε να αντιπαρατάξει μόνο τις εύστοχες προσπάθειες των Βεζένκοφ-Πάσαλιτς, με αποτέλεσμα το 21-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Μαρκόπουλου συνέχιζαν να ελέγχουν το παιχνίδι και να αυξάνουν τη διαφορά (29-21 στο 14΄), αφού στην επιθετική εξίσωση είχε μπει και ο Μαργαρίτης. Οι «κίτρινοι» όμως, αντέδρασαν εμφατικά και με επί μέρους 12-2 σε τρία λεπτά, πέρασαν μπροστά με 33-31, τρία λεπτά πριν το ημίχρονο.

Καθοριστικό ρόλο για την ανατροπή, έπαιξαν η είσοδος του… σεληνιασμένου Ριντ και η άμυνα «ζώνης» που εφήρμοσε ο Πρίφτης και αποδιοργάνωσε εντελώς τον δικέφαλο του βορρά. Οι φιλοξενούμενοι έβλεπαν το καλάθι σα «βαρέλι» (8/13 τρίποντα στο ημίχρονο), ο Βεζένκοφ έκανε ο,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα και με συνολικό επί μέρους 22-6, πήγαν στα αποδυτήρια με +8 (43-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε με ένα γρήγορο 5-0 σερί, αλλά ο Βεζένκοφ ήταν ασταμάτητος. Με προσωπικές ενέργειες, αύξησε τη διαφορά αρχικά στους δέκα πόντους (50-40 στο 24΄) και στη συνέχεια στους δώδεκα (59-47 στο 28΄). Οι «κίτρινοι» έκαναν... πάρτι στα επιθετικά ριμπάουντ (22!), ήταν πιο δημιουργικοί την ώρα που οι παίκτες του Μαρκόπουλου, εξακολουθούσαν να πελαγοδρομούν στην επίθεση (έχασαν πολλές βολές) και έπαιζαν άμυνα με τα … μάτια.

Όσο και αν προσπαθούσε για την αντίδραση η ομάδα του Μαρκόπουλου και ο Κάρτερ που ήταν ο πιο συνεπής σκόρερ της, ο Άρης, που συνέχιζε παράλληλα να παίζει ασφυκτική άμυνα. Έβρισκε λύσεις και διατηρούσε ασφαλές προβάδισμα (72-59), πέντε λεπτά πριν το φινάλε, με την σκυτάλη από τον κουρασμένο Βεζένκοφ να έχουν πάρει στην τέταρτη περίοδο οι Νέιμικ και Αντεγκμπόγε. Ο ΠΑΟΚ έκανε σερί 7-0 με τρίποντα των Βον και Μαργαρίτη για το 66-72, με δυόμισι λεπτά να απομένουν, αλλά δεν είχε άλλες… απαντήσεις, αφού μετά το τρίποντο του Τσόχλα που μείωσε σε 76-73 με 15΄΄ να απομένουν, ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές από Αντεγκμπόγε και Βεζένκοφ, με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να πανηγυρίσουν ένα μεγάλο «διπλό».

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 35-43, 52-63, 77-78.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 7, Λιάπης, Κάρτερ 21 (3), Τσόχλας 9 (1), Δέδας, Μαργαρίτης 11 (2), Κότας, Όντουμ 7 (1), Βον 18 (10ριμπ.), Χαριτόπουλος 1, Σαλούστρος 3 (1).
Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 11 (2) (5 ασίστ.), Δήμας, Ριντ 11 (3) (7ριμπ.), Πουλιανίτης, Χαρίσης 6, Καραθανάσης 2, Βεζένκοφ 29 (5) (14ριμπ.), Νέιμικ 7 (10ριμπ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 1, Αντεγκμπόγε 9 (1).

Διαιτητές: Πιλοίδης, Φούφης, Μητσόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: