Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Σε 2ο γύρο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα!!

Σε δεύτερο γύρο οδηγείται η δημοπρασία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρεμιερ Λιγκ για την τριετία 2016-19 και όπως εκτιμάται το κόστος για την απόκτηση τους θα ξεπεράσει τα τέσσερα δις λίρες.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεχιστεί η διαδικασία πώλησης των δικαιωμάτων μετάδοσης 168 αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ στη Βρετανία.
Αν και το Sky και η BT φαίνεται πως θα είναι οι δυο μεγάλοι μονομάχοι, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος καθώς τα δικαιώματα διεκδικούν και άλλα δίκτυα μεταξύ των οποίων το Discovery Communications (που έχει στην κατοχή του  το Eurosport), αλλά και το Al Jazeera.
Οι 168 αγώνες που θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη κάθε σεζόν θα χωριστούν σε επτά διαφορετικά πακέτα και κανένα κανάλι δεν θα μπορεί να αγοράσει περισσότερα από πέντε πακέτα, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξουν και αγώνες βράδυ Παρασκευής.
Αν και δεν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Πρεμιερ Λιγκ μέχρι την ολοκλήρωση της  διαδικασίας, εκτιμάται από ειδικούς πως ο δεύτερος γύρος ενδεχομένως προκύπτει από το γεγονός ότι όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν είναι εξίσου ανταγωνιστικές και πολύ κοντινές μεταξύ τους.
Στην προηγούμενη δημοπρασία για τα δικαιώματα της τριετίας 2013-16, χρειάστηκαν έξι μέρες για να ανακοινωθούν ως νικητές το Sky και η BT που για την τρέχουσα συμφωνία καταβάλλουν ετησίως 760 εκ. λίρες και 246 εκ. λίρες αντίστοιχα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Virgin Media είχε προσφύγει στην επιτροπή ανταγωνισμού σχετικά με τη διαδικασία πώλησης των δικαιωμάτων υποστηρίζοντας πως οδήγησε τους Άγγλους φιλάθλους να πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα για σχετικά μικρό αγώνων με τηλεοπτική κάλυψη.  Ωστόσο, το αίτημα για διακοπή της διαδικασίας απορρίφθηκε.
*Πηγή: england365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: