Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αυτός είναι ο 12ος παίκτης των Γερμανών!

O «Ντου στα Αποδυτήρια» γράφει για το... κρυφό όπλο των Μπάγερν και Ντόρτμουντ στους ημιτελικούς του Champions League! Οι πιο παρατηρητικοί θα είδατε την Τρίτη και την Τετάρτη κάτι ωραία πινακάκια που μπήκαν εδώ στο sportdog μετά τους αγώνες τσάμπιονς λιγκ. Και είχαν να κάνουν με στατιστικά στοιχεία, που μεταξύ άλλων δείχνανε και πόσα χιλιόμετρα τρέξανε οι ομάδες.
Τα βρήκα ενδιαφέροντα, λοιπόν, και είπα κι εγώ να ρίξω καμία ματιά. Δεν είχα να χάσω και τίποτα, άλλωστε. Άλλο ότι δεν την πολυγουστάρω την στατιστική στο ποδόσφαιρο.
Για Μπάγερν και Μπάρτσα
Κοίταξα τους αριθμούς και άρχισα να σκέφτομαι. Πόσα χιλιόμετρα έτρεξε παραπάνω η Μπάγερν από την Μπαρτσελόνα; 112,8 χλμ. έκανε η γερμανική ομάδα, 106,5 η ισπανική, άρα δεν χρειάζεται δα να είσαι και μαθηματικός. Κάνεις την απλή αφαίρεση και βρίσκεις ότι η Μπάγερν έκανε 6,3 περισσότερα χιλιόμετρα από την Μπάρτσα. Ένα το κρατούμενο.



Με Ντόρτμουντ και Ρεάλ
Πάμε στο δεύτερο παιχνίδι. Ξανακοιτάω χθες το βράδυ τα στοιχεία από τον σκύλο που μπόρεσε και τα έβγαλε αμέσως μετά το ματς. Η Ντόρτμουντ, σου λέει το πινακάκι, έκανε 118,7 χλμ., η Ρεάλ 113,3. Άρα, η γερμανική ομάδα έτρεξε περισσότερα 5,4 χλμ. από την ισπανική. Έτσι δεν είναι; Έτσι είναι.
Πόσο ο Μέσι;
Και βλέπεις παράλληλα πόσο έτρεξε ο Μέσι στο παιχνίδι που έγινε στο Μόναχο. Ο Αργεντίνος έκανε 7,4 χλμ. στο ματς. Πάνω – κάτω όση ήταν η διαφορά της Μπάγερν από την Μπάρτσα και της Ντόρτμουντ από την Ρεάλ. Στο περίπου πάντα, αλλά αρκετά κοντά. Μεταξύ 5,5 – 7,5 χλμ., όπως είπαμε, είναι η κουβέντα.
Καλογυμνασμένες και φρέσκες
Οι γερμανικές ομάδες, λοιπόν, φαίνονται τόσο καλογυμνασμένες και τόσο φρέσκιες στα παιχνίδια τους που είναι σα να παίζουν ουσιαστικά με 12 ποδοσφαιριστές. Με παίκτη περισσότερο, δηλαδή. Κάτι που φαίνεται κι από την διαφορά στα τρεξίματα, όπως είδαμε.
Πώς να τους προλάβουν;
Όσο έτρεξε ο Μέσι ήταν η διαφορά στα παιχνίδια μεταξύ γερμανικών και ισπανικών συλλόγων. Δεν είναι πλεονέκτημα αυτό; Έτρεχαν και οι Ισπανοί, λαχάνιαζαν, προσπαθούσαν, αλλά πώς να τους προλάβουν τους Γερμανούς;
Πηγή:sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: