Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Την νίκησε, δεν την... διέλυσε!!

Πλασματικό το αποτέλεσμα της νίκης του Απόλλωνα Λεμεσού με 1-0 επί της Αγίας Νάπας, με τους γηπεδούχους να έχουν ευκαιρίες για… πολλά περισσότερα. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος, ο Γκαστόν Σανγκόι.

Την νίκησε, δεν την... διέλυσε
Τελευταία ενημέρωση 13/09/2014, 22:04
Δεν πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση, ωστόσο έδειξε ηγετική ψυχραιμία και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ο λόγος για τον Γκαστόν Σανγκόι που με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 27’ έγραψε το 1-0 για τον Απόλλωνα Λεμεσού απέναντι στην Αγία Νάπα, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Φρενήρης ο ρυθμός των γηπεδούχων για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, που θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα, αν δεν είχαν βρει μπροστά τους έναν εκπληκτικό Γρηγόρη Αθανασίου. Πλέον -έστω και προσωρινά- η ομάδα του Χρηστάκη Χριστοφόρου βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της κυπριακής Α’ Εθνικής, μαζί με το ΑΠΟΕΛ.

Από την έναρξη, όλα έδειχναν πως θα γινόταν ένα συναρπαστικό ματς. Συγκεκριμένα, μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία, με το σουτ του Παπουλή να σταματάει στο δοκάρι και στο «ριμπάουντ» ο Τουράμ έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 25’ «χτύπησαν» και πάλι, με τον Σανγκόι να αναγκάζει τον Αθανασίου σε σπουδαία επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα όμως, το μεγάλο αστέρι του Απόλλωνα δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και άνοιξε το σκορ. Φρενήρης ρυθμός και στα εναπομείναντα λεπτά, με τις δύο αντιπάλους να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες, πηγαίνοντας ωστόσο στην ανάπαυλα με το 1-0.

Αντίστοιχος ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο, με την εικόνα να θυμίζει αυτή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Επιθετικός μονόλογος για τον Απόλλωνα, με τον Έλληνα τερματοφύλακα της Αγίας Νάπας να βάζει «stop» σε δύο διαδοχικά τετ-α-τετ των γηπεδούχων (59’ Μεριέμ και 60’ Αγγελή). Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ο ρυθμός άρχισε να… πέφτει, καθώς οι γηπεδούχοι δε μπορούσαν να «καθαρίσουν» και οι φιλοξενούμενοι δε μπορούσαν να οργανωθούν σωστά. Μεγάλη ευκαιρία στο 90’ για την Αγία Νάπα, αλλά απέκρουσε το σουτ του Γεωργίου ο Βάλε και κράτησε το τελικό 1-0 για την ομάδα του.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Απόλλων Λεμεσού: Βάλε, Μούλντερ, Ρομπέρ, Μεριέμ, Τουράμ (52’ Γκουγιόν), Παπουλής (75’ Λόπες), Αγγελή, Ρέζεκ, Χαμτανί, Σανγκόι (90+2’ Ρόσα), Ατράντε

Αγία Νάπα: Αθανασίου, Σταθάκης, Ψιανός, Μαρκόφσκι, Μπάμπα, Φίλγκειτ (61’ Ντο Σάντος), Αρέστη, Κολοκούδιας, Μάρκου (83’ Γεωργίου), Φούσκο (90+2’ Αντωνίου), Παναγιότοφ

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του κυπριακού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13/9
ΑΠΟΕΛ- Ερμής Αραδίππου 1-0
(88’ Σέρινταν)
Απόλλων Λεμεσού- Αγία Νάπα 1-0
(27’ Σανγκόι)

Κυριακή 14/9
Δόξα Κατωκοπιάς- ΑΕ Λεμεσού (19:00)
Νέα Σαλαμίνα- Ομόνοια (20:00)

Δευτέρα 15/9
Ανόρθωση- ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)
Εθνικός Άχνας- Οθέλλος Αθηαίνου (19:00)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Σάββατο 20/9
Αγία Νάπα- ΑΠΟΕΛ (19:00)
Νέα Σαλαμίνα- Εθνικός Άχνας (20:00)

Κυριακή 21/9
Ερμής Αραδίππου- Ανόρθωση (19:00)
Ομόνοια- ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)
Οθέλλος Αθηαίνου- Δόξα Κατωκοπιάς (20:00)

Δευτέρα 22/9
ΑΕ Λεμεσού- Απόλλων Λεμεσού (19:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: