Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Βάλε γκολ…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την μεγάλη αστοχία κόντρα στην Ξάνθη και τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος όπου ο ΑΡΗΣ πρέπει να παρουσιαστεί νικητής
Όταν στο ποδόσφαιρο δεν βάζεις γκολ δεν μπορείς να περιμένεις το παραμικρό. Η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ, όσο καλά ή όσο άσχημα κι αν αγωνιστεί μία ομάδα. Κόντρα στην Ξάνθη ο ΑΡΗΣ είχε 17τελικές προσπάθειες. Δείγμα αν μη τι άλλο μίας καλής εμφάνισης, πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος είχε μόλις 6 τελικές προς την εστία του Βελλίδη.
Κυρίαρχος σε όλα τα στατιστικά, κατοχή 66-34%, ευκαιρίες κλασικές, καλή κυκλοφορία, την Ξάνθη στο μισό γήπεδο, αλλά όχι γκολ. Μετά από ένα σχεδόν γύρο ο ΑΡΗΣ δεν δέχθηκε και γκολ, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό.
Πρέπει και να σκοράρεις για να πάρεις τη νίκη και ο ΑΡΗΣ δεν το πέτυχε κόντρα στην Ξάνθη. Είχε σε πολύ καλή μέρα ους Σουνά, Γιαννιώτα, αλλά σε πολύ κακή τον Αγκάνθο. Από την άλλη ο Καραγιάννης στο ντεμπούτο του και ο Τριανταφυλλάκος έχασαν τα λεγόμενα… άχαστα. Από το ύψος της μικρής περιοχής σχεδόν σε κενή εστία έστειλαν την μπάλα άουτ και κλώτσησαν δυο πολύτιμους βαθμούς.
 Θέλοντας και μη ο αγώνας με τον Πανιώνιο όταν αρχίσει εκ νέου το πρωτάθλημα είναι ματς χωρίς επιστροφή. Είναι το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου όπου άπαντες ευελπιστούν ότι πέρα από καλές εμφανίσεις (όπως με Τρίπολη και Ξάνθη) ο ΑΡΗΣ θα πάρει και τις νίκες που χρειάζεται ώστε να έχει ήσυχο το κεφάλι του.
Η πίεση στο τέλος του πρώτου γύρου μεγάλωσε ακόμα περισσότερο και σε ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ είτε θα οδηγήσει στην λύτρωση, είτε στην καταστροφή. Ο κόσμος είναι πικραμένος και δικαιολογημένα, αλλά για ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ και η ΑΕΚ είναι και η ελπίδα που μπορεί να γύρει υπέρ τους την πλάστιγγα.
Για τον ΑΡΗ υπάρχει την άλλη Κυριακή ένα παιχνίδι κυπέλλου με την Καλλιθέα στο οποίο είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έρθει η πρόκριση. Πάνω από όλα όμως υπάρχει από αύριο και για 20 μέρες ένα διάστημα προετοιμασίας, όχι μόνο για το παιχνίδι-ορόσημο με τον Πανιώνιο, αλλά και για ολόκληρο τον δεύτερο γύρο. Η μπάλα είναι στα πόδια του ΑΡΗ και καλά θα κάνει να μην κλωτσήσει άλλες ευκαιρίες όπως η σημερινή. Πρέπει να παρουσιαστεί νικητής γιατί όσο δίνει δικαιώματα θα ανοίγει και η όρεξη διάφορων... λαμογιών που θα βλέπουν την μεγάλη ευκαιρία τους.
Υ.Γ.1 Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο ΑΡΗΣ αδικήθηκε από την διαιτησία. Με τόση αστοχία σήμερα μπορεί και το πέναλτι άουτ να το έστελναν, αλλά είναι μαρς πέναλτι στο 37 που δεν δίνεται πάνω στον Γιαννιώτα (από δυο παίκτες μάλιστα της Ξάνθης που τον τραβάνε). Στο κομμάτι αυτό δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Ή μάλλον ξέρω, αλλά..
Υ.Γ.2 Συγχαρητήρια στον κ. Θάνο. Ναι τον… κύριο από τα Γιάννενα που έχει δηλωθεί στην ΕΠΣ Γρεβενών. Αυτόν που μαζί με Κουρομπίλια και Τριτσώνη πήραν την εγκληματική απόφαση να διακόψουν το ματς του ΑΡΗ με την Τρίπολη και μάλιστα σύμφωνα με όσα είπαν οι άνθρωποι του ΑΡΗ, ο κ. Θάνος στο ενδεχόμενο να καεί η πόλη, απάντησε «Ας καεί». Προφανώς σήμερα δεν ήθελε να καεί και η Βέροια. Για αυτό χαρίστηκε κυρίως στους Παναθηναικούς και δευτερευόντως στους Βεροιώτες. Το ματς διακόπηκε λόγω σοβαρότατων επεισοδίων και δεν θα ξανάρχιζε ποτέ με ότι αυτό συνεπάγονταν, αν ο κ. Θάνος δεν έδινε εντολή να εκτελεστεί ένα πλάγιο (κι ενώ από πίσω γινόταν ο χαμός) και να σφυρίξει την λήξη του αγώνα στην ουσία πριν συμπληρωθούν τα 90 και ενώ είχε δείξει και 4 λεπτά καθυστερήσεων που ποτέ δεν παίχθηκαν. Αλλοίωση; Κύριε Καραμελίδη θα τον παραπέμψετε ή θα του δώσετε συγχαρητήρια που λειτούργησε με γνώμονα το καλό των… ομάδων και φυσικά όχι με βάση τους κανονισμούς;Tι ρωτάω τώρα...
Υ.Γ.3 Βέβαια σαν το διαιτητικό έγκλημα του Γκόντα στο μπάσκετ δεν έχει ξαναγίνει. Ποτέ ξανά δεν έχει συμβεί να μένουν 2 δευτερόλεπτα, μία ομάδα να προηγείται με ένα πόντο και να έχει την κατοχή και ο ρέφερι να δίνει τεχνική ποινή σε παίκτη γιατί… έβρισε. Μάλιστα να δίνει μόνο σε αυτόν που τον άκουσε να βρίζει, αφού είχε δεχτεί πριν μπουνιά (όπως φαίνεται καθαρά από το ριπλέι). Να μην δίνει τεχνική ποινή και στον αντίπαλο, ενώ όλος ο πάγκος μπήκε μέσα και μάλιστα ο ένας παίκτης (Μίσελ) πήγε καροτσάκι στα αποδυτήρια από τα μπινελίκια και τις χειρονομίες που έκανε. Μαθαίνω ότι ο Γκόντας θα τιμωρηθεί. Ε και; Τέτοια αλλοίωση αποτελέσματος δεν έχει υπάρξει ποτέ σε ένα ματς που είτε κέρδιζε είτε έχανε ο ΑΡΗΣ δεν θα αλλάξει και πολύ την τελική του θέση σε μία χρονιά εξυγίανσης. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι διαιτητές κάνουν ότι γουστάρουν…
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: