Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Λουτσιάνο Ντε Σόουζα στο metrosport.gr: «Πιο δυνατός ο ΠΑΟΚ»

Ο Ελληνοβραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Λουτσιάνo Ντε Σόουζα, γνωστός σε όλους για τη δεξιοτεχνία του και την ικανότητά του στις εκτελέσεις των φάουλ, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε ελληνικές ομάδες. Μεταξύ αυτών των ομάδων, έχει φορέσει τόσο τη φανέλα του ΠΑΟΚ (2001-2002), όσο και του ΠΑΣ Γιάννινα (2008-2009), στο παρελθόν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ: ΣΟΦΙΑ ΑΛΑΤΖΑ


Πλέον, τον πρώην μεσοεπιθετικό θα τον δούμε στα γήπεδα ως προπονητή, αφού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο ίδιος, παρακολουθεί ανελλιπώς το ελληνικό πρωτάθλημα και ιδιαίτερα, τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε.

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα σχολιάζει στο «metrosport.gr», την προσεχή αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής ,του Πας Γιάννενα με τον ΠΑΟΚ στους "Ζωσιμάδες", αναφέρεται στους δύο προπονητές, ενώ επίσης αποκαλύπτει ποιους παίκτες ξεχωρίζει…

- Πως βλέπεις τις δύο πρώην σου ομάδες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα;

«Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, αλλά παρατήρησα πως όταν παίζει στην έδρα του είναι πιο αγχωμένος. Μου αρέσει περισσότερο στα εκτός έδρας παιχνίδια. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατή ομάδα, λόγω και του προπονητή Γιώργου Δώνη. Πιστεύω ότι στον ΠΑΟΚ στοιχίζει πολύ η απουσία του Γκαρσία, που έχει έναν μεγάλο ρόλο, αυτόν του ηγέτη».

«Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό»

- Πως σου φαίνεται η μέχρι τώρα φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, με προπονητή τον Γιώργο Δώνη;

«Ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα και είναι ξεκάθαρο σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Εκτός από αυτό με τον Παναθηναϊκό, που περίμενα να το κερδίσει, λόγω και της κακής ψυχολογίας του. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Δώνης κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, πιστεύω πως είναι ένας προπονητής, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε πολύ ψηλά. Είμαι σίγουρος, πως θα συνεχίσει έτσι και θα ξεχωρίσει».

- Ο ΠΑΣ Γιάννινα, του Γιάννη Χριστόπουλου;

«Είναι ένας νέος προπονητής στο χώρο. Ξεκίνησε χωρίς να του δώσει κανείς σημασία και τώρα δείχνει τις ικανότητές του, είναι εργατικός και έχει πολλή όρεξη. Πραγματικά, είναι ευχάριστο για το ελληνικό ποδόσφαιρο να εργάζονται νέοι προπονητές και όχι να «περιστρέφονται» συνεχώς οι ίδιοι».

- Με το μάτι του… προπονητή πλέον, ποιους παίκτες ξεχωρίζεις από τις δύο ομάδες που αγωνίστηκες στο παρελθόν;

«Από τον ΠΑΣ Γιάννινα ξεχωρίζω τον Ντε Βισέντι και τον Ίβιτς, που σκοράρουν τελευταία και μπορούν να κάνουν τη ζημιά στον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης θεωρώ πως είναι οι πιο απειλητικοί παίκτες του ΠΑΟΚ. Ακόμη, μου αρέσει ο Φωτάκης, που ηρεμεί την ομάδα και ο Λίνο, με τις εξαιρετικές σέντρες του. Σημαντική απουσία είναι και ο Έτο,
οποίος βοηθάει αρκετά».

«Δε μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να φτάσει τον ΠΑΟΚ»

- Μπορεί ο ΠΑΟΚ φέτος, να κατακτήσει τη δεύτερη θέση ή θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Αστέρα Τρίπολης;

«Με κάποιες μεταγραφές, που επιθυμεί να κάνει ο Γιώργος Δώνης, θα δυναμώσει περισσότερο η ομάδα και σίγουρα θα μπορέσει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση. Ο Αστέρας Τρίπολης, παρόλο που έχει ένα ποιοτικό σύνολο, τελευταία χάνει έδαφος και έπεσε λίγο η απόδοσή του. Οπότε, δε νομίζω πως θα φτάσει τον ΠΑΟΚ».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: