Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η φλόγα ταξιδεύει!!

Με κάτοπτρο απευθείας από τον ήλιο, όπως ακριβώς στην Αρχαία Ολυμπία, άναψε χθες στον ιερό βράχο της Πνύκας η φλόγα της ελπίδας που θα φωτίσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.
Η φλόγα ταξιδεύει
Από σήμερα, στα χέρια τριών ομάδων λαμπαδηδρόμων, ξεκίνησε το μακρύ της ταξίδι, για να καταλήξει στις 25 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και να ανάψει το βωμό, κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.
H πρώτη διαδρομή ξεκίνησε από την Αθήνα και αφού διασχίσει την Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά των Σποράδων, θα φτάσει στο συνοριακό σταθμό των Καστανιών την 20η Ιουνίου, για να κατευθυνθεί προς την Κωνσταντινούπολη. Κατά τη δεκαήμερη αυτή πορεία της, η Φλόγα της Ελπίδας θα περάσει συνολικά από 40 πόλεις της Ελλάδας, όπου θα την υποδεχθούν οι τοπικές αρχές με διάφορες τελετές. Στην Κωνσταντινούπολη, το σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας, τα Special Olympics Τουρκίας ετοιμάζουν ένα θερμό καλωσόρισμα στη Φλόγα, η οποία θα περάσει από τις σημαντικότερες γειτονιές και τα μνημεία της πόλης (την Πλατεία Ταξίμ, τη Γέφυρα του Γαλατά, τον Ναό της Αγίας Σοφίας, το Μπλε Τζαμί κ.λπ.), ενώ την επόμενη μέρα τη Φλόγα θα υποδεχθεί στο Πατριαρχείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.
Η δεύτερη διαδρομή θα διασχίσει όλη τη Δυτική Ελλάδα μέχρι τα δυτικά σύνορα της χώρας, τα Ιόνια Νησιά και την Πελοπόννησο, όπου θα περάσει από την Αρχαία Ολυμπία, την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διαδρομή αυτή η Φλόγα της Ελπίδας θα περάσει από 64 πόλεις σε 13 ημέρες.
Η τρίτη διαδρομή θα αναχωρήσει για την Κύπρο. Στην Κύπρο, οι Λαμπαδηδρόμοι θα περάσουν δύο ολόκληρες μέρες, διαδίδοντας το μήνυμα της Φλόγας σε όλες τις πόλεις του νησιού (την Πάφο, την Λεμεσό, την Λάρνακα, τη Λευκωσία κ.α.) φιλοξενούμενη από τα Special Olympics Κύπρου. Από εκεί θα κατευθυνθούν μέσω Αθήνας στα ελληνικά νησιά.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: