Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ρεκόρ προσέλευσης στην Μπουντεσλίγκα!!

Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας, την φετινή σεζόν σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης θεατών στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα!

Από τα εντυπωσιακότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι το γερμανικό, στο οποίο δεν υπάρχουν… φαβορί και οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.

Κάτι που αποδείχθηκε και την φετινή σεζόν, όταν η Ντόρτμουντ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι την φετινή σεζόν σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης θεατών.

Συγκεκριμένα ο μέσος όρος ανά αγώνα ήταν 42.000, ενώ συνολικά στις 306 αναμετρήσεις που διεξήχθησαν την φετινή σεζόν κόπηκαν 12,88 εκατομμύρια εισιτήρια.

Βέβαια, για αυτό το ρεκόρ υπάρχουν και συγκεκριμένοι λόγοι και πρώτος από αυτούς είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος της τιμής ενός εισιτηρίου στα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα, ήταν 22,75 ευρώ, τιμή που είναι η λιγότερη σχετικά με τα άλλα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η πληρότητα των γηπέδων ήταν στο 94% που συνιστά και αυτό ρεκόρ. Αντίθετα για την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, υπήρξε μικρή πτώση, καθώς ο μέσος όρος εισιτηρίων ανά αγώνα ήταν 14.539 και σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν υπήρξε μείωση κατά 438 φιλάθλους.
Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: