Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Το "αντίο" του Εγκωμίτη


Ο Εγκωμίτης πανηγυρίζει Ο Γιώτης Εγκωμίτης αποχαιρέτησε οριστικά τα γήπεδα. Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στα 37 του. Το φιλικό της Ανόρθωσης με τον Εθνικό Aχνας, που έγινε προς τιμή του, ήταν το τελευταίο του παιχνίδι. Μιλώντας για το φινάλε της καριέρας του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Αθλητικό Metropolis), δεν κρύφτηκε.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή. Δεν κρύβω ότι είχα αρκετό άγχος και είναι παράξενο γιατί γενικά στην καριέρα μου δεν συνήθιζα να έχω άγχος. Μπήκα στο γήπεδο για 20 περίπου λεπτά και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ομάδες και τον κόσμο που με τίμησε. Όπως επίσης και τους διάφορους φορείς που βρέθηκαν στο γήπεδο και με τίμησαν», είπε αρχικά.

«Υπήρξε μία αλληλογραφία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και με ενημέρωσαν ότι λόγω υποχρεώσεων δεν θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντως με τίμησε ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κύπρου και φυσικά τους ευχαριστώ», πρόσθεσε για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο αποχαιρετιστήριο αγώνα του.

Για την πορεία του στον δικέφαλο, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στα έξι χρόνια που βρέθηκα στον ΠΑΟΚ, έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Προσπαθούσα σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο και η δική μου χαρά ήταν να δίνω χαρά στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι στάθηκα και άτυχος γιατί αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να είχα προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα. Όταν έβλεπα το γήπεδο να είναι γεμάτο, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να δώσω ότι είχα και δεν είχα για να φύγει χαρούμενος ο κόσμος του ΠΑΟΚ από το γήπεδο. Το ευχάριστο είναι ότι πήραμε τουλάχιστον και δύο κύπελλα». Για τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό όπου είχε ανοίξει το σκορ και ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του δικεφάλου, ο Γιώτης Εγκωμίτης τόνισε: «Ήταν σίγουρα μία από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας μου. Όμως στον ΠΑΟΚ πρόσφερα και τα επόμενα χρόνια και γι΄ αυτό άλλωστε με κράτησαν στην ομάδα».

Ο Κύπριος είχε δηλώσει πριν αρκετά χρόνια ότι δεν θα αγωνιστεί σε καμία άλλη ελληνική ομάδα όπως και έγινε. Ο ίδιος είπε: «Δέθηκαν πολύ με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δεν σας κρύβω ότι είχα προτάσεις από άλλες ομάδες τόσο όταν ήμουν στην ομάδα, όσο και όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ. Όμως δεν ήθελα ούτε να φύγω, ούτε και να παίξω σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα. Είμαι άνθρωπος που αγαπάει και εκτιμάει τους ανθρώπους που δείχνουν σεβασμό και αγάπη απέναντι μου. Θα κρατήσω στην ψυχή μου τα έξι υπέροχα χρόνια που πέρασα στον ΠΑΟΚ».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ, ο Γιώτης Εγκωμίτης επισήμανε: «Ασφαλώς και τον παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ και ενδιαφέρομαι γι΄ αυτόν. Βλέπω ότι γίνεται μία πολύ καλή δουλειά και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάει όσο ψηλότερα γίνεται γιατί έχει έναν κόσμο που το αξίζει. Μπορεί φέτος να έμεινε λίγο πίσω λόγω κάποιων ατυχιών, όμως είμαι σίγουρος πως είτε φέτος, είτε και τα επόμενα χρόνια, αν συνεχίσει να υπάρχει διοικητική ηρεμία και να δουλεύει καλά η ομάδα, μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό και να έχει κάθε χρόνο υψηλούς στόχους».

Για την επόμενη πλέον ημέρα στην ζωή του, ο Γιώτης Εγκωμίτης τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι κουράστηκα ιδιαίτερα τους τελευταίους δύο κυρίως μήνες για την οργάνωση αυτού του παιχνιδιού. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ λίγο και θα δούμε τι θα γίνει. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Αυτό που επιθυμώ είναι να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια προπονητικής. Θέλω να είμαι κοντά στο ποδόσφαιρο. Είτε από την θέση του προπονητή, είτε από κάποια άλλη θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για ότι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα και θα πρέπει να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους γονείς μου γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι και το γεγονός πως πάνω απ΄ όλα έγινα ένας σωστός άνθρωπος». Για την βελτίωση του Κυπριακού ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων αλλά και σε ότι αφορά την εθνική ομάδα, ο Εγκωμίτης δήλωσε: «Ο Αγγελος Αναστασιάδης κάνει καλή δουλειά στην εθνική. Του δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει ελεύθερα για αρκετά χρόνια και έφερε αποτελέσματα. Βέβαια η εθνική Κύπρου διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές και θεωρώ ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Οι ομάδες επίσης έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Βλέπουμε ότι μπήκαν σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά πάνε πολύ καλά. Έρχονται ξένοι εγνωσμένης αξίας και βοηθούν πολύ στην ανάπτυξη του Κυπριακού ποδοσφαίρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: