Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Γκμοχ: «Το έκανα μόνο για τον Παναθηναϊκό»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στους πάγκους ο Γιάτσεκ Γκμοχ μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του. Ο Πολωνός τεχνικός ξεκαθάρισε πως επέστρεψε στη δράση μόνο για χάρη του αγαπημένου του Παναθηναϊκού και δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει τη θαλπωρή του σπιτιού του στα 71 του χρόνια.

«Αν μου γινόταν πρόταση από άλλη ομάδα θα έλεγα όχι. Βοήθησα τον Παναθηναϊκό γιατί είναι η ομάδα που αγαπώ. Έχω συνηθίσει στην άνεση του σπιτιού μου. Δεν με ενδιαφέρει να προπονήσω άλλες ομάδες και να κοιμάμαι σε ξενοδοχεία. Όλη μου τη δουλειά έκανα αυτό το πράγμα και αυτό απαιτεί μεγάλη δύναμη. Ένας πραγματικός πρωταθλητής ξέρει πότε πρέπει να αποχωρήσει. Δυστυχώς το πολωνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές μου», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν το έκανα για τα χρήματα. Ο κόσμος με χειροκρότησε όρθιος στο τέλος του αγώνα και αυτό είναι κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα. Συμβουλεύω τους νέους να μην επενδύετε σε ωραία ρούχα και γυναίκες, αλλά στη γνώση. Έτσι θα βγείτε κερδισμένοι».

Πάντως ο «δάσκαλος» δήλωσε ικανοποιημένος από το πώς έφερε εις πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε. «Χαίρομαι που έδειξα πως παραμένω ένας πολύ καλός προπονητής, ένας νικητής. Πολλοί νεότεροι μπορούν να μάθουν από μένα, γιατί ελάχιστοι έχουν περισσότερες γνώσεις από ό,τι εγώ στην προπονητική. Απέδειξα πως και οι μεγάλοι σε ηλικία μπορούν να δουλέψουν αποτελεσματικά», τόνισε ο Γιάτσεκ Γκμοχ, που επανέλαβε πως θα ήθελε να αντιμετωπίσει και την Μπαρτσελόνα: «Είναι κρίμα, γιατί ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω και την Μπαρτσελόνα. Ο δικός μου Παναθηναϊκός δεν θα δεχόταν πέντε γκολ, όπως έγινε στο πρώτο ματς. Όμως ήξερα εξ αρχής πως κλήθηκα για να βοηθήσω την ομάδα όσο καιρό αναζητείτο ο νέος προπονητής. Είμαι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Έβγαλα τα κάστανα από τη φωτιά και πλέον την ομάδα ανέλαβε ο διάδοχός μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: