Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο Κολντεμπέλα γυρίζει σπίτι

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Μπενετόν Τρεβίζο  Κλάουντιο Κολντεμπέλα μίλησε στο SPORT 24 για το βάρος που άφησε ο τέως ιθύνων νους (νυν αντιπρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς) Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι στους διαδόχους του και αναφέρεται στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την πρώην ομάδα του, τον ΠΑΟΚ,Παράλληλα αναφέρεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον 18χρονο γιο του Νάντο Τζεντίλε, που παίζει βασικός!
-Ποιος τη χάρη σου! Είσαι στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που ξέρεις απέξω και ανακατωτά, με φιλαράκια σου, αλλά και μια ευρωπαϊκή αναμέτρηση απέναντι στην παλιά σου ομάδα…

"Ναι, το ευχαριστιέμαι. Τα τέσσερα χρόνια που πέρασα στον ΠΑΟΚ δεν ξεχνιούνται και κάθε φορά που έρχομαι εδώ, αισθάνομαι σαν να είμαι στο δεύτερο σπίτι μου. Χαίρομαι που μου κάνεις αυτή την ερώτηση, γιατί μου δίνεις την ευκαιρία να μιλήσω για την απίστευτη φιλοξενία, που επεφύλαξε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην αποστολή της Μπενετόν. Είμαστε πολύ καλά και πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι".

-Με τον Σούλη Μαρκόπουλο δεν έτυχε να συνεργαστείτε ποτέ…

"Όχι, ποτέ. Είναι, όμως, πολύ καλός προπονητής και τον σέβομαι ιδιαίτερα. Σε όσες ομάδες έχει εργαστεί, το έργο του γίνεται αμέσως αντιληπτό και τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης στον χώρο μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό".

-Από όσο γνωρίζουμε, παρακολουθείς καθημερινά πολύ μπάσκετ και έχεις ξεκάθαρη εικόνα για τον εφετινό ΠΑΟΚ. Αν σε ρωτούσαμε, ποιον παίκτη θα ξεχώριζες και για ποιους λόγους, ποιον θα επέλεγες;

"Δεν χρειάζεται να το σκεφτώ πολύ. Τον Λάζαρο Παπαδόπουλο! Είναι ο κεντρικός πυρήνας της ομάδας του και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Αρα, θα έχουμε αρκετή δουλειά αύριο (23/11), ώστε να μπορέσουμε να τον περιορίσουμε".

-Πώς θα περιέγραφες τη δική σου ομάδα, την Μπενετόν; Να συμπεράνουμε ότι επιχειρήσατε να συνδέσετε το ταλέντο και τον ενθουσιασμό νέων παιδιών με την εμπειρία δύο – τριών μεγαλύτερων;

"Αυτό ακριβώς έχουμε κάνει. Δίνουμε την ευκαιρία σε νεαρά παιδιά να βγάλουν το ταλέντο τους και έχουμε τον Μάσιμο (Μπουλέρι) και τον Σάντρο (Νίτσεβιτς) να συνεισφέρουν με τις πλούσιες παραστάσεις τους. Αν το καλοσκεφτείς, ο Ντέβιν Σμιθ που είναι 29 ετών, είναι και αυτός έμπειρος, αλλά όχι πολύ μεγάλος, ενώ ο πιτσιρικάς της Εθνικής Σερβίας Στέφαν Μάρκοβιτς είναι μόλις 22 ετών".

-Για άλλον μικρό θα σε ρωτούσαμε. Για τον γιο του Νάντο Τζεντίλε, Αλεσάντρο, ο οποίος από ό,τι βλέπουμε, έχει θέση στην πρώτη πεντάδα της Μπενετόν, ενώ είναι μόλις 18 ετών.

"Ο Αλεσάντρο είναι δυνατός χαρακτήρας όπως ο πατέρας του. Δουλεύει σκληρά και αξιοποιεί τις ευκαιρίες. Ξέρεις τι γίνεται όμως; Δεν τον βγάζουμε έξω με το παραμικρό λάθος. Πώς μπορεί να αποδώσει ένας πιτσιρικάς με αυτό τον τρόπο; Τα λάθη είναι στο πρόγραμμα, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, αρκεί ο παίκτης να προσπαθεί και ο Αλεσάντρο τα δίνει όλα στις προπονήσεις και τους αγώνες".

-Πες μας κάτι. Σε φορτώνει με άγχος το γεγονός ότι το Τρεβίζο μεγαλούργησε στα χρόνια του Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι; Ολη αυτή η δόξα του παρελθόντος δημιουργεί πίεση δεδομένου ότι η ομάδα δεν έχει ξεκινήσει καλά στο ιταλικό πρωτάθλημα;

"Η πίεση κάνει καλό. Και όσο για αυτό που με ρωτάς, θα σου απαντήσω. Εφόσον ο σύλλογος έφτασε να κατακτά τίτλους επί των ημερών του Μαουρίτσιο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το ξανακάνει. Αρα είμαι αισιόδοξος. Για αυτό δουλεύουμε όλοι. Για να ξαναφέρουμε την Μπενετόν ψηλά".

-Για να σε αποδεσμεύσουμε, απάντησε μας σε ένα τελευταίο ερώτημα, που θέτουμε σε όλους, όσοι έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πού οφείλεται κατά τη γνώμη σου η πτώση;

(το σκέφτεται) "Στο γεγονός ότι επένδυσε στο σήμερα και στο αποτέλεσμα και όχι στο αύριο. Λειτούργησε με γνώμονα το εφήμερο κέρδος και όχι την πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο. Εγώ σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: