Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το αποτέλεσμα μετράει!!

Το αποτέλεσμα μετράει!
Κι έτσι... πρόκριση είναι. Το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας πήρε η Μπαρτσελόνα, η οποία ήρθε ισόπαλη 2-2 στο "Καμπ Νου" με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον επαναληπτικό του 2-1 στο «Μπερναμπέου». Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα προηγήθηκαν με τα γκολ των Πέδρο (43') και Ντάνι Άλβες (45+2'), ωστόσο η -πολύ καλή- «βασίλισσα», έφερε το ματς στα ίσα με τους Ρονάλντο (68') και Μπενζεμά (72').

Οι παίκτες του Μουρίνιο, παρουσιάστηκαν εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι των δύο ομάδων, είχαν τον έλεγχο και τις ευκαιρίες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι άφησαν... στην Μαδρίτη το αντιαθλητικό τους παιχνίδι. Η αποτελεσματικότητα των "μπλαουγκράνα" ωστόσο και τα δύο εκπληκτικά τέρματα που πέτυχαν, έκαναν την διαφορά και ουσιαστικά τους έδωσαν την πρόκριση.



Εντυπωσιακά καλό το ξεκίνημα της Ρεάλ Μαδρίτης στην αναμέτρηση, με το οποίο «βραχυκύκλωσε» την Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Μουρίνιο μετρούσαν τέσσερις καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους από την άλλη να μην έχουν πατήσει καν την περιοχή του Κασίγιας. Το μόνο που είχαν να επιδείξουν οι «μπλαουγκράνα» ήταν ένα σουτ του Μέσι στο 15ο λεπτό, με τη «βασίλισσα» να έχει δοκάρι 10 λεπτά αργότερα.

Στο επόμενο διάστημα, δηλαδή μέχρι το 40’, δεν σημειώθηκε κάποια καλή ευκαιρία, αντίθετα και οι δύο ομάδες επιδίδονταν σε σκληρά μαρκαρίσματα. Όμως, στο 43’ ήρθε μία φάση να αλλάξει όλη την αναμέτρηση. Ο Πέδρο σε εκείνο το σημείο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντάνι Άλβες έκανε -με πανέμορφο τρόπο- το 2-0, με αυτό να είναι και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά έδειχνε πως είχε επαναπαυτεί στο προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου. Η Ρεάλ έκρουσε το πρώτο «καμπανάκι» με τον Ράμος, αλλά το γκολ που σημείωσε ο Ισπανός (54’) δεν μέτρησε. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό να ανησυχήσει τους παίκτες του Γκουαρντιόλα.

Η «βασίλισσα» έπαιρνε συνεχώς μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ασφυκτικά. Το αποτέλεσμα ήταν δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, με τους Ρονάλντο και Μπενζεμά, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα». Η ψυχολογία ήταν υπέρ της Ρεάλ μετά την ισοφάριση, αλλά δεν απείλησε αρκετά την εστία του Πίντο. Αντίθετα, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα βγήκαν ξανά μπροστά, δημιουργώντας μία-δύο καλές στιγμές. Έτσι, κύλησαν τα τελευταία λεπτά με τους Καταλανούς να πανηγυρίζουν στο τέλος την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου.





Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (30' Πέδρο), Φάμπρεγκας (70' Τιάγκο Αλκάνταρα), Μέσι, Αλέξις Σάντσες (78' Μαστσεράνο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Λασανά Ντιαρά (52' Γκρανέρο), Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ, Κακά (61' Καγεχόν), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (61' Μπενζεμά).

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: