Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Αυτός ο Ολυμπιακός δεν είναι ανίκητος»

tsiolis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε σήμερα (18/03) ο Σάκης Τσιώλης. Ο πετυχημένος προπονητής αναφέρθηκε στην αναμέτρηση Άρη-ΠΑΟΚ, ενώ σχολίασε και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το Τσάμπιονς λιγκ.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης:
Για το Άρης – ΠΑΟΚ: “Το παρακολούθησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είδα την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες του Άρη. Ότι και να γινόταν, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Ακόμα και με νίκη τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Το παιχνίδι χάλασε από την αρχή. Υπήρχαν πολλά νεύρα. Η αποβολή του Κάτσε προκάλεσε πρόβλημα στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Άρης έφτανε κοντά στην περιοχή, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Τα νευρά και τα επεισόδια μεταξύ παικτών δεν άφησαν να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο”.
Για την κατάσταση στον Άρη: “Τώρα πρέπει να κλείσει αυτές τις πέντε αγωνιστικές, να μαζεύει βαθμούς και στο τέλος της σεζόν να δοθούν λύσεις. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα χρέη και την ιστορία του. Αν λυθούν αυτά θα επιστρέψει…”.
Για την πορεία του ΠΑΟΚ: “Με τα πλει οφ και με τον Ολυμπιακό έχει να αποδείξει κάποια πράγματα. Στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό και στα πλέι οφ πρέπει να αποδείξει πως είναι μια δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν είναι μια ανίκητη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ μέσα στα δύο παιχνίδια μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο του στον τελικό. Θα παίξει σημαντικό ρόλο και το αυριανό παιχνίδι φυσικά. Υπήρχε ένα χρονικό διάστημα που ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να παίξει καλύτερα με τον Άρη. Όμως, είχε το μειονέκτημα του παίκτη λιγότερου και δεν μπορούσε να οργανώσει το παιχνίδι του. Έλειπε και ο πλέι μέικερ”.
Για τον πόλεμο ανακοινώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη προκατάληψη εδώ και χρόνια. Θα πρέπει κάτσουν όλοι μαζί και να αποφασίσουν αλλά και η ομοσπονδία να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Είναι πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια που απουσιάζω από το πρωτάθλημα. Φέτος νομίζω πως έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση με τις ανακοινώσεις. Για τον κόσμο και τα νέα παιδιά δεν είναι το καλύτερο αυτά που γίνονται από τους παράγοντες. Πρέπει να τα βάλουν όλοι κάτω και να σκεφτούν. Να μπουν νόμοι και να αντιμετωπιστούν θέματα, όπως η καχυποψία με τους διαιτητές. Η κάθαρση μπορεί να έρθει εκεί που δεν το περιμένεις…”.
Για τα σημερινά (18/03) παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ: “Η Ρεάλ δείχνει ικανή να φτάσει στον τελικό. Ο Αντσελότι αλλά και ο Ζιντάν έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Ή προσωπικότητα του Ζιντάν απορροφά τους κραδασμούς και βρίσκεται κοντά στους παίκτες. Στο άλλο ματς, η Γαλατάσαραϊ δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος για την Τσέλσι. Πιστεύω ότι αυτό είναι το παιχνίδι της βραδιάς”.
Για το αν ευνοεί τον Ολυμπιακό που παραμένει ο Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: “Είναι καλό γιατί διαιωνίζεται η αμφισβήτηση του κόσμου. Το δύσκολο για τον Μόγιες είναι ότι ακόμη και να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ τον Ολυμπιακό, δεν θα χαθεί η αμφισβήτηση. Πάντως, ο Ολυμπιακός θα του δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα και μεγαλύτερη πίεση. Το άγχος και την πίεση την έχει η Μάντσεστερ. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να βρει το γκολ. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να παίξει στο Όλντ Τράφορντ, όπως στο Καραϊσκάκη. Δεν γίνεται αυτό…”.
Για την επόμενη επιλογή του: “Θα περιμένω να τελειώσει η σεζόν. Ίσως μετά από 15-20 μέρες να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Κοιτάω πρώτιστος στην Ελλάδα”.
Για το ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη: “Βλέπουμε στην Λίβερπουλ πως η ομάδα παίζει το ποδόσφαιρο του προπονητή. Ένας προπονητής, όπως ο Ρότζερς, που είχε δεχθεί αμφισβήτηση, τώρα θεωρείται ο καλύτερος της σεζόν. Βέβαια, μετράει πολύ και η διάρκεια”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: