Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ρομπέρτο: «Δεν τους φοβόμαστε»

Μοιρασμένες πιθανότητες έχουν Ολυμπιακός και Γιουνάιτεντ να προκριθούν στους «8» του Ch. League, σύμφωνα με τον Ρομπέρτο, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του σέβεται, αλλά δεν φοβάται τους Άγγλους.

Ρομπέρτο: «Δεν τους φοβόμαστε»
Να εμπιστευθεί τον τρόπο παιχνιδιού, που ακολουθεί πάντα πρέπει ο Ολυμπιακός στο αποψινό παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως δήλωσε ο Ρομπέρτο στη «Marca», επισημαίνοντας πως είναι 50-50 οι πιθανότητες πρόκρισης για τις δύο ομάδες.

Ο Ισπανός πορτιέρο ανέφερε πως οι «ερυθρόλευκοι» σέβονται τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά δεν τους φοβούνται, ενώ επισήμανε πως το καταφέρεις να υπερασπιστείς το υπέρ σου αποτέλεσμα από την πρώτη αναμέτρηση είναι δείγμα καλής ομάδας.

«Ύστερα από αρκετούς μήνες δουλειάς κατακτήσαμε το πρωτάθλημα αλλά δεν είχαμε χρόνο να το πανηγυρίσουμε όπως θα θέλαμε γιατί υπήρχε μπροστά μας το ματς με τη Γιουνάιτεντ στο οποίο διακυβεύονται πολλά. Στο ποδόσφαιρο τίποτα εν είναι εύκολο όσο και αν αυτοί που το παρακολουθούν από μακριά θεωρούν ότι η κατάκτηση της Superleague ήταν εύκολη. Παλέψαμε πολύ, ήμασταν πειθαρχημένοι σε κάθε προπόνηση και αυτό θα συμβαίνει κάθε μέρα μέχρι το τέλος της περιόδου», είπε αρχικά ο 27χρονος τερματοφύλακας με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στη συνέχεια μίλησε για το αποψινό ματς:

«Πιστεύω πως η πρόκριση είναι ακόμα 50-50. Έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά η Γιουνάιτεντ είναι ιστορική ομάδα, ικανή να ανατρέψει τα δεδομένα στο γήπεδο της. Τη σεβόμαστε όπως κάθε αντίπαλο αλλά δεν την φοβόμαστε. Εμείς θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε τρόπο που παίζουμε. Αν δεν το κάνουμε τότε θα κινδυνέψουμε. Το πώς να διαχειριστείς ένα θετικό αποτέλεσμα είναι δείγμα μιας καλής ομάδας».

Για τους ποιοτικούς παίκτες που έχει η Μάντσεστερ, σχολίασε: «Πάντα είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις τους καλύτερους παίκτες όπως είναι ο Ρούνει και ο Φαν Πέρσι. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά και αυτό κάνει τον κάθε τερματοφύλακα να είναι σε συνεχή εγρήγορση. Έχουμε τα όπλα να αντιμετωπίσουμε τις δικές τους αρετές».

Για τις διαφορές της Ελλάδας και της πατρίδας του, είπε: «Στην Ισπανία έζησα ωραίες στιγμές έχοντας όμως διαφορετικούς στόχους γιατί έπαιζα σε ομάδα που πάλευε για την παραμονή. Αυτό με έκανε πιο ώριμο. Τώρα που παίζω για το πρωτάθλημα, το απολαμβάνω».

Για την παραμονή του στην ομάδα του Πειραιά: «Ο Μιτσελ ήταν κλειδί στο να πάω στον Ολυμπιακό. Αυτός με έπεισε να πάω στον Πειραιά, ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ και μακάρι να συνεχίσουμε πολλά χρόνια να συνεργαζόμαστε. Είχα πει στη διοίκηση του Ολυμπιακού ότι είμαι ευτυχισμένος στην Ελλάδα και τους είχα μεταφέρει πως πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή με την Ατλέτικο για να γίνει η μεταγραφή. Τελικά επετεύχθη η συμφωνία και ελπίζω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: