Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Le Championnat: «Τεστ»… τίτλου!!

Η «μάχη» του πρωταθλήματος στο γαλλικό Le Championnat, οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε, καλά κρατεί με τις τρεις κορυφαίες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο να έχουν δύσκολες «αποστολές».

Αναλυτικά, η πρωτοπόρος Λιλ που βρίσκεται στο +3 από την Μαρσέιγ και στο +5 από την Λιόν, φιλοξενεί την πάντα επικίνδυνη Μπορντό και η νίκη είναι μονόδρομος. Οι «λιλουά» θέλουν όσο τίποτε άλλο το «τρίποντο» προκειμένου να ξεπεράσουν την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από την Μονακό στο «Λουί Ντε».
Όσον αφορά την 2η Μαρσέιγ τώρα, παραμένει πάντα κοντά στην Λιλ και δείχνει έτοιμη για την τελική της αντεπίθεση. Την προηγούμενη αγωνιστική πάντως «πέταξε» δύο πολύτιμους βαθμούς αφού έμεινε στο 2-2 με την Τουλούζ στο «Βελοντρόμ» και βρίσκεται τρεις πόντους από την κορυφή. Μεγάλο ντέρμπι έχουμε στο Παρίσι, εκεί όπου η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Λιόν. Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση κάτι που το επιβεβαίωσε και με τη νίκη της κόντρα στη Λανς, ωστόσο το έργο της μόνο εύκολο δεν θα είναι κόντρα στους Παριζιάνους οι οποίοι δίνουν «μάχη» για να βγουν στην Ευρώπη. Η Ρεν από την μεριά της που παραμένει κοντά στην τριάδα φιλοξενεί την Λοριάν, ενώ η Οσέρ που παλεύει για να μείνει στην κατηγορία ταξιδεύει στην έδρα της Τουλούζ. 

Το  πρόγραμμα της  31ης αγωνιστικής στο Le Championnat:

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Λανς-Μπρεστ (20:00)
Νις-Μονακό (20:00)
Ρεν-Λοριάν (20:00)
Σοσό-Καέν (20:00)
Σεντ Ετιέν-Νανσί (20:00)
Τουλούζ-Οσέρ (20:00)
Λιλ-Μπορντό (22:00)

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Αρλ-Βαλενσιέν (18:00)
Μονπελιέ-Μαρσέιγ (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: