Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πάνω από 350 εκατομμύρια θα δουν το «El Clasico»

Τα 350 εκατομμύρια αναμένεται να ξεπεράσουν οι ποδοσφαιρόφιλοι που θα παρακολουθήσουν τα απανωτά «El Clasico» ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Οι προσεχείς τέσσερις συναντήσεις των δύο μεγαθηρίων του ισπανικού ποδοσφαίρου, που θα ξεκινήσουν από αύριο (15/4) και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του επόμενου μήνα (3/5), υπολογίζεται ότι θα προσελκύσουν έναν τεράστιο αριθμό τηλεθεατών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Prime Time Sport».

Η παράδοση της κόντρας που υπάρχει μεταξύ των «μπλαουγκράνα» και των «μερένχες», η μέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων, τα τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα των μεταδόσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεθνής φήμη της διοργάνωσης και η πόλη όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι είναι κάποιοι από τους παράγοντες που ελήφθησαν υπόψη για να προβλεφθεί ο τελικός αριθμός των ανθρώπων που θα παρακολουθήσουν τον κάθε έναν αγώνα.

Το  αυριανό ντέρμπι αναμένεται να προσελκύσει περίπου 78 εκατ. τηλεθεατές, καθώς η αναμέτρηση «χάνει» την αξία της λόγω της σημαντικότητας του αγώνα, ο οποίος δεν πρόκειται να επηρεάσει την υπόθεση «τίτλος» στην Primera Division.

Κατά ένα εκατομμύριο λιγότεροι προβλέπεται ότι θα είναι οι τηλεθεατές του τελικού του Copa del Rey που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, λόγω της χαμηλότερης  δημοφιλίας του θεσμού αλλά και της «ουδέτερης» έδρας.

Αντίθετα, τα νούμερα της τηλεθέασης θα «χτυπήσουν» κόκκινο  στους αγώνες της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την ημιτελική φάση του Champions League, καθώς την πρώτη αναμέτρηση αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 91 εκατομμύρια άνθρωποι και τον επαναληπτικό της 3ης Μαΐου, που θα στείλει μίας από τις δύο στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», 100 εκατομμύρια τηλεθεατές!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: