Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Συνεπείς στο πορτογαλικό ραντεβού οι «Αετοί»!!

Αν και... τα χρειάστηκε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, η Μπενφίκα, πατώντας στο υπέρ της 4-1 του πρώτου αγώνα, απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την Αϊντχόφεν στο Φίλιπς Στάντιον και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League όπου θα συναντήσει την Μπράγκα, στην πρώτη πορτογαλική συνάντηση στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η Αϊντχόφεν ήξερε ότι η επίθεση ήταν... μονόδρομος και μετά την αδράνεια των πρώτων λεπτών που λίγο έλειψε να της στοιχήσει, «έδειξε τα δόντια της». Ο Ίσακσον είχε αποκρούσει το σουτ του Σαβιόλα που θα μπορούσε να έχει... τελειώσει ουσιαστικά το ματς στο 10` και οι συμπαίκτες του εμφανίστηκαν στη συνέχεια αποφασισμένοι για την ανατροπή.

Ο Λενς προειδοποίησε στο 14` και 3 λεπτά αργότερα έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον Ντζούτζακ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Οι Ολλανδοί είχαν δώσει το σύνθημα για αντεπίθεση, με τα πράγματα να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους όταν ο Σάλβιο έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 19`.

Στο 25` ο Λενς έβαλε... φωτιά στις κερκίδες διπλασιάζοντας εκμεταλλευόμενος το λάθος της αντίπαλης άμυνας τα τέρματα της ομάδας του και στο 30` ο Ντζούτζακ έχασε «χρυσή» ευκαιρία. Κι εκεί που η Αϊντχόφεν κυνηγούσε το τρίτο γκολ που θα της έδινε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, ήρθε η «ψυχρολουσία», με τον Μάρτινς να εκτελεί φάουλ, τον Ίσακσον να μην εκτιμά σωστά τη φάση και τον Λουιζάο να κάνει ουσιαστικά σε κενή εστία το 2-1.

Το γκολ «έκοψε τα πόδια» των Ολλανδών που παρουσιάστηκαν αποσυντονισμένοι στην επανάληψη. Αντίθετα, οι «Αετοί» είχαν... ξυπνήσει για τα καλά και στο 62ο λεπτό ο Μαρτσέλο ανέτρεψε τον Πεϊσότο εντός περιοχής, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο πάντα επικίνδυνος Καρντόσο που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Όλα είχαν πλέον κριθεί και, παρά το γεγονός ότι η Αϊντχόφεν το πάλεψε, δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στον χρόνο που απέμενε, με τους «Αετούς» να... πετούν στα ημιτελικά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αϊντχόφεν: Ίσακσον, Μαρσέλο (72΄Μπεργκ), Ροντρίγκεζ, Λενς, Χάτσινσον, Βόιτενς, Τζούντζακ, Λαμπιάντ, Μανόλεφ, Μπακάλ, Ταμάτα (73΄Βούκοβιτς)

Μπενφίκα: Ρομπέρτο, Λουιζάο, Χάβι Γκαρσία, Καρντόσο, Σάλβιο (19΄Κάρλος Μάρτινς), Μάξι Περέιρα, Κοεντράο, Γκαϊτάν (79΄Αϊρτον), Πεϊσότο, Σαβιόλα (79΄Αϊμάρ), Ζαρντέλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: