Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Το ήθελε και το πέτυχε η Μπράγκα!!

Η Μπράγκα ήταν η θριαμβεύτρια του συναρπαστικότερου προημιτελικού του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με την Ντιναμό Κιέβου αποτέλεσμα που την έστειλε στους «4» της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στον ημιτελικό θα συναντήσει την Μπενφίκα στον πορτογαλικό εμφύλιο.

Με αρκετά καλό ρυθμό ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες διεκδικούσαν την πρόκριση τους επί ίσοις όροις μετά το 1-1 στο Κίεβο και όπως ήταν φυσικό, μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό.

Οι πρώτες καλές στιγμές δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Οι Ουκρανοί, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Μιλέφσκι απειλούσαν, ενώ οι Πορτογάλοι προσπαθούσαν να σκοράρουν με ομαδικές προσπάθειες. Απέναντι τους βρήκαν όμως δύο εξαιρετικούς γκολκίπερ που κρατούσαν το μηδέν παθητικό.
Οι ισορροπίες στο ματς άλλαξαν απότομα, όταν ο Πάουλο Σέζαρ έκανε ένα «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Γιαρμολένκο και αποβλήθηκε στο 29΄. Έτσι έκλεισε το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς συνεχίστηκε όπως είχε τελειώσει. Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν καμία διάθεση να κλειστούν στα καρέ τους (παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα) ενώ η ομάδα Γιούρι Σεμίν όσο πέρναγε η ώρα ρίσκαρε όλο και περισσότερο.

Με τα λεπτά να κυλούν και με τους Λίμα και Άλαν να ξεχωρίζουν, οι γηπεδούχοι έδειχναν ότι θα πάρουν την πρόκριση και το εισιτήριο για τους «4» του θεσμού.

Με την Μπράγκα, λοιπόν να πιάνει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και με την Ντιναμό να μοιάζει ανήμπορη να διασπάσει την άμυνα της πορτογαλικής ομάδας, οι γηπεδούχοι πήραν μία δραματική πρόκριση και βρίσκονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης.    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: