Σάββατο 2 Μαΐου 2015

«Το αλλάζετε ή αποβάλλεστε…»

Την αμετακίνητη θέση της UEFA στο θέμα του Grexit εξέφρασε ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο αξιωματούχος της ομοσπονδίας ξεκαθάρισε ότι αν δε γίνουν οι επιθυμητές αλλαγές, ο αποκλεισμός θα ‘ναι αναπόφευκτος.

«Το αλλάζετε ή αποβάλλεστε…»
Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα του ποδοσφαιρικού Grexit έκανε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Από το Μπαχρέιν όπου βρέθηκε για να παραστεί σε συνέδριο της ασιατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο Γενικός Γραμματέας της UEFA αναφέρθηκε και στο ελληνικό ζήτημα.

Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης της ομοσπονδίας (αφού της έχει σταλθεί και μεταφρασμένο πλέον το νομοσχέδιο) έδειξε ότι εκείνη παραμένει αμετακίνητη στις αλλαγές των διατάξεων που αφορούν το αυτοδιοίκητο και το δικαίωμα της κυβέρνησης ν’ αποφασίσει αποκλεισμό ομάδας από την Ευρώπη.

«Υπάρχουν κάποια σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη βία και τα στημένα ματς, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία», είπε αρχικά ο Ινφαντίνο.

«Από την συζήτηση που είχαμε, είμαστε αισιόδοξοι για τις αλλαγές που θα γίνουν. Αν όμως δεν γίνουν, δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αποβολή της Ελλάδας. Δεν θα έχουμε άλλη εναλλακτική, αν δεν υπάρξει συμφωνία στο deadline που υπάρχει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε:

«Όταν βλέπεις κάποια άρθρα που δίνουν την δυνατότητα στην Κυβέρνηση να κάνει συγκεκριμένα πράγματα που ξεκάθαρα βρίσκονται στην δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας, αν υπάρχει ένας νόμος που δίνει δύναμη στους κυβερνώντες να ενεργήσουν με τρόπο που δεν επιτρέπει στην Ομοσπονδία να δράσει ανεξάρτητα, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: