Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Γιατί;

Αίσθηση προκάλεσε στον κόσμο του Παναθηναϊκού η είδηση πως ο Τζέιμς Γκιστ πιάστηκε θετικός σε ινδική κάνναβη και δη το γεγονός πως αυτό έγινε επίσημα γνωστό από την ίδια την ΚΑΕ κι όχι μέσω… τρίτων.
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Γιατί;
Το πλήγμα είναι τεράστιο, πολύ απλά γιατί πρόκειται για τον πιο αξιόπιστο ξένο της φετινής ομάδας που έφτιαξε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ένα εργαλείο πολυτελείας, που τα κάνει σχεδόν τα πάντα με συνέπεια και πάνω απ΄ όλα συμφέρει.

Πέραν της εν γένει προσφοράς του, αυτό που έχει κάνει τον κόσμο της ομάδας να τον λατρέψει η καταλυτική συνεισφορά του στα ντέρμπι “αιωνίων”.
Η ιδέα του Αργύρη Πεδουλάκη και της διοίκησης να τον φέρουν πριν από δύο χρόνια και κάτι στο ΟΑΚΑ ήταν σοφή. Μάλιστα, χρειάστηκε απλά να παραχωρήσουν ανταλλαγή στη Μάλαγα τον Άντι Πάνκο, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να προσαρμοστεί στις υψηλές απαιτήσεις που έχει η πράσινη φανέλα με τα έξι αστέρια. Αντίθετα, ο Γκιστ δεν χρειάστηκε μεγάλο χρόνο για να πατώσει στα… βαθιά νερά των “πρασίνων”.
Δεν είναι ο παίκτης-ορχήστρα, ούτε αυτός που θα προσφέρει περίτεχνες ενέργειες. Ωστόσο, κάνει φοβερή δουλειά σε όλους τους τομείς και πάνω απ΄ όλα είναι αφάνταστα χρήσιμος στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για δύο κομβικής σημασίας λόγους.
Καταρχάς λόγω ταχύτητας και μεγάλου ανοίγματος χεριών, μπορεί να ακολουθήσει μακριά από το καλάθι τον Βασίλη Σπανούλη και να του κλείσει τους περισσότερους διαδρόμους. Παράλληλα, του “κρύβει” αρκετά και το σουτ. Το “τρικ” του μαρκαρίσματος του αρχηγού του Ολυμπιακού από τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ, θα λέγαμε πως  έπαιξε καταλυτικό ρόλο στα δύο τελευταία πράσινα πρωταθλήματα.
Το δεύτερο, επίσης σημαντικό, είναι πως διαθέτει τη δύναμη και τα αθλητικά προσόντα να κοντράρει -όσο είναι αυτό εφικτό τουλάχιστον- τον Γιώργο Πρίντεζη στο  low-post. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι εκπληκτικός στο παιχνίδι με πλάτη, όμως με τον Γκιστ δεν βρίσκει πάντα τις κατάλληλες προϋποθέσεις να τελειώσει καλά τις φάσεις, παρά την ποικιλία κινήσεων που έχει στο σπουδαίο ρεπερτόριό του.
Η απουσία του από το αποψινό ντέρμπι θα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και ο Ιβάνοβιτς θα προσπαθήσει να καλύψει εκ των έσω το κενό του. Το κακό όμως ο Γκιστ δεν το έκανε τόσο στο αγωνιστικό τμήμα, καθώς  αν χρειαστεί μπορεί να βρεθεί διάδοχος. Η απερισκεψία του “πλήγωσε” περισσότερο τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος του έχει δώσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Κι εκεί αιωρείται ένα μεγάλο “ΓΙΑΤΙ”…;
ΥΓ: Η κίνηση της ΚΑΕ να το αποκαλύψει η ίδια θα πρέπει να αποτελέσει “φάρο” για πολλές ομάδες στην Ευρώπη…

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: