Σάββατο 2 Μαΐου 2015

«Αμοιβαίες υποχωρήσεις για να τα βρούμε»

Το κλίμα αισιοδοξίας ότι θ’ αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit διατήρησε η απάντηση της UEFA. Οι ενστάσεις της ομοσπονδίας εκτιμάται ότι θα ξεπεραστούν και σε κλίμα αμοιβαίων υποχωρήσεων θα βρεθεί λύση

«Αμοιβαίες υποχωρήσεις για να τα βρούμε»
Μόνο αποθαρρυντική για την αποφυγή του ποδοσφαιρικού Grexit δεν ήταν η πρώτη απάντηση της UEFA στην ελληνική κυβέρνηση.

Έχοντας στα χέρια της (και μεταφρασμένο πλέον) το αθλητικό νομοσχέδιο, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναμενόταν ν’ απαντήσει άμεσα για τους τομείς όπου έχει ενστάσεις.

Παρόλο λοιπόν που οι δηλώσεις Ινφαντίνο από το Μπαχρέιν έμοιαζαν να εκφράζουν κάθετη στάση από την πλευρά της, η επιστολή που εστάλη σήμερα δεν άλλαξε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί τελικά μια συμβιβαστική λύση.

Κι αυτό διότι η UEFA έθεσε μέσω αυτής θέμα για το άρθρο 1, σχετικά με τη δυνατότητα του υφυπουργού να αποκλείει ομάδες από τα ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για το άρθρο 5 σχετικά με τους δικαστές. Ωστόσο και στα δυο ζητήματα υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 1 η πλευρά του υφυπουργείου αναμένεται να διευκρινίσει ότι ο αποκλεισμός θα γίνεται «με τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών ομοσπονδιών» αναγνωρίζοντας ότι αυτές οι διοργανώσεις είναι δικές τους και άρα υπάρχει δίκαιο αίτημα.

Όσο για το άρθρο 5, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι έχει γίνει παρανόηση από την πλευρά των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ -ίσως επειδή η ορολογία δεν είναι συμβατή με το γαλλικό και το ελβετικό δίκαιο- και στο τέλος θα υπάρξει κι εκεί συμφωνία.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου, οι συνεργάτες του υφυπουργού δουλεύουν πυρετωδώς, ενώ κι εκείνος ενημερώνεται για κάθε κίνηση και το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να στείλει ολοκληρωμένη απάντηση. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι το καλό κλίμα στις συζήσεις, αφού στο υπουργείο μιλούν για μια ανοιχτή διαβούλευση με την UEFA, στην οποία οι αμοιβαίες υποχωρήσεις θα οδηγήσουν σε λύση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: