Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ντέρμπι από τα παλιά!!

Ντέρμπι από τα... παλιά θα γίνει στη Μίκρα στην έκτη αγωνιστική της Volleyleague, όπου ο Άρης θα αναμετρηθεί με την Ορεστιάδα.

Ντέρμπι από τα παλιά
Μάλιστα, η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο που πριν από 17 χρόνια είχαν αναμετρηθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος, οπότε και ο Άρης κόντρα στους ακρίτες κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Ο Άρης προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της ΜΕΝΤ και θέλει να πετύχει και την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη στη σειρά. Ο Γιώργος Γιάτσης δεν αντιμετωπίζει απουσίες παικτών κι ελπίζει το νέο ξεκίνημα της ομάδας του να έχει συνέχεια.

Την Τετάρτη ο Άρης έδωσε προπονητικό φιλικό με τον Ηρακλή, όπου ο «γηραιός» επικράτησε 2-1 σετ, αλλά ο Γιάτσης έμεινε ικανοποιημένος από τη βελτίωση πολλών στοιχείων στην ομάδα του. Να σημειωθεί πως ο Άρης θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής αποκλεισμού της έδρας του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την όγδοη αγωνιστική.

Ο προπονητής του Άρη τόνισε πως: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Παρότι η Ορεστιάδα έχει κάνει πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της και ακόμα δεν έχει κατασταλάξει στη δυναμική που θα έχει στο πρωτάθλημα, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλα. Κάναμε καλή δουλειά της προηγούμενες ημέρες. Θα είναι σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας να πάρουμε δεύτερο "τρίποντο" στη σειρά».

Η Ορεστιάδα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για αγώνα της Volleyleague ύστερα από επτά χρόνια. Ο Κώστας Δεληκώστας έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους και είδε τον Βούλγαρο Σιμεόν Αλεξαντρόφ να βελτιώνεται σημαντικά.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας τόνισε πως: «Είναι κρίσιμος αγώνας και για τις δύο ομάδες. Ειδικά, για την ομάδα μου θα είναι "βαρόμετρο". Θα δείξει εάν θα κινηθούμε εντός των στόχων ή θα δημιουργήσουμε υπόβαθρο για αναθεώρηση προς τα πάνω των στόχων του πρώτου γύρου. Ο Άρης είναι ομάδα πειθαρχημένη με έμπειρους παίκτες, καλή τακτική και δεν κάνει εύκολα λάθη, για αυτό και το παιχνίδι μας πρέπει να είναι μελετημένο και να έχουμε διάρκεια».

Από το 1998, οπότε καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 19 φορές και η τελευταία ήταν πριν από επτά χρόνια. Η Ορεστιάδα προηγείται στις νίκες 12-7. Με γηπεδούχο τον Άρη, έχουν γίνει 9 αγώνες και ο Άρης προηγείται οριακά στις νίκες 5-4. Τη σεζόν 1996-97, ο Άρης νίκησε την Ορεστιάδα στους τελικούς με νίκες 2-1 και πήρε τον τίτλο στη Μίκρα.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: