Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια πρωταθλήτρια ξανά η Βραζιλία στο βόλεϊ



Στο ψηλότερο σκαλί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος βόλεϊ παρέμεινε η Βραζιλία, μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Κούβας, στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Η Σελεσάο ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ιταλίας, με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις (2002, 2006, 2010), διατήρησε τα σκήπτρα της στο Παγκόσμιο βόλεϊ, δείχνοντας ότι αυτή η ομάδα... έχει ακόμα πολύ μέλλον.

Άψογη τεχνική κατάρτιση, πάθος και έξυπνο παιχνίδι ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τους Βραζιλιάνους, τη στιγμή που η απειρία των Κουβανών ήταν παραπάνω από εμφανής.

Με εξαίρεση το τρίτο σετ, όπου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, οι παίκτες του Μπερνάρντο Ρεζέντε παρέδωσαν μαθήματα βόλεϊ, βαδίζοντας με μαθηματική ακρίβεια στη νίκη.

Με ελάχιστα λάθη, υψηλά ποσοστά στην επίθεση από τους Βισότο και Ντάντε, σωστές τοποθετήσεις του μπλοκ και αλληλοκάλυψη σε όλες τις φάσεις, οι λατινοαμερικάνοι έκαναν... πλάκα με τους αντιπάλους τους, οι οποίοι πραγματοποίησαν το χειρότερο ίσως παιχνίδι τους στη διοργάνωση.

Με το μεγάλο αστέρι τους, Λεόν, αλλά και τους Σιμόν και Λεάλ σε πολύ κακή μέρα, οι Κουβανοί έδειξαν πως υστερούν κατά πολύ σε τεχνική, αλλά και ψυχραιμία στις κρίσιμες φάσεις, με την ήττα να έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο.

Ούτε αλλαγές του Μπερνάρντο Ρεζέντε όμως έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα (γύρισμα του Λεόν σε διαγώνιο), αφού από τη στιγμή που οι κουβανοί βρίσκονταν πίσω στο σκορ, πανικοβάλλονταν και οδηγούνταν από το ένα λάθος στο άλλο, γνωρίζοντας την ήττα.

Τα σετ: 22-25, 14-25, 22-25.

Δεν υπάρχουν σχόλια: