Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αυτός και η… Ρεάλ Μαδρίτης!!


paok panigiriko

Το πόσο τεράστια ήταν επιτυχία του ΠΑΟΚ να «αλώσει» το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», δεν «σηκώνει» και μεγάλης… ανάλυσης. Άλλωστε και μόνο το ότι η Τότεναμ βρίσκεται στην τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, «τρέχοντας» ένα σερί εννέα νικών και μίας ισοπαλίας στα δέκα τελευταία παιχνίδια της, έχοντας μάλιστα και έναν αγώνα λιγότερο από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την οποία απέχει δύο βαθμούς, είναι αρκετό για να καταδείξει την δυσκολία του επιτεύγματος του Δικεφάλου.
Ένα στοιχείο όμως που προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη «αίγλη» στη νίκη-πρόκριση των «ασπρόμαυρων», αποτελεί το ότι η προχθεσινή ήττα ήταν μόλις η πέμπτη εντός έδρας για τα «Σπιρούνια», από το 1961 όποτε και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έκτοτε και μέχρι την… επίσκεψη του ΠΑΟΚ, η Τότεναμ έχει γνωρίσει μόλις τέσσερις ήττες. Δύο από την Ρεάλ Μαδρίτης, μία από την Χετάφε και μία από την Αϊντχόφεν. Σε αυτό το μικρό «κλαμπ» όμως ανήκει πλέον και ο Δικέφαλος, που συν τοις άλλοις κατάφερε να μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες των «Σπιρουνιών» για πρόκριση στους «32», παρότι οι Λονδρέζοι εμφανίζονταν το περασμένο καλοκαίρι ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Europa League.
Δεύτερο ελληνικό «διπλό» στην Αγγλία
Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ αποτελεί πλέον την δεύτερη μόλις ελληνική ομάδα που έχει καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη επί αγγλικού εδάφους. Η πρώτη -και μοναδική έως προχθές- ήταν η ΑΕΚ, που το 1976 είχε επικρατήσει της Ντέρμπι Κάουντι με 2-3, με τον συνολικό απολογισμό των ελληνικών ομάδων κόντρα σε αγγλικές εκτός έδρας, να είναι 27 ήττες, 4 ισοπαλίες και 2 νίκες. Παράλληλα, ο Δικέφαλος έμεινε αήττητος όντας αντιμέτωπος με ομάδα της Αγγλίας έχοντας προηγηθεί η μία νίκη και μία ισοπαλία στη «μάχη» του με την Άρσεναλ το 1997, ενώ δεν είχε χάσει από την Τότεναμ στην Τούμπα.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: