Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μια αναμενόμενη, αξιοπρεπής ήττα!!

Ο Νίκος Κατσαρός σχολιάζει το χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ εναντίον της Άντερλεχτ και την προσοχή της "Ένωσης" που πρέπει να στραφεί πάλι στο πρωτάθλημα.
Μια αναμενόμενη, αξιοπρεπής ήττα
Από τη στιγμή που η ΑΕΚ παρέταξε μια ενδεκάδα με την οποία ουσιαστικά δήλωνε ότι δεν είχε αξιώσεις νίκης, αυτό που απέμενε ήταν να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό μπορεί ο Κωστένογλου να υπολογίζει σε κάποιους παίκτες του που είχαν πολύ λίγο έως και καθόλου χρόνο συμμετοχής στα μέχρι τώρα παιχνίδια της ομάδας.
Είχαμε συνεπώς μία εκ των προτέρων άνιση αναμέτρηση, ανάμεσα σε αυτήν την ενδεκάδα ανάγκης της ΑΕΚ και της υπέρτερης σε όλους τους τομείς Αντερλεχτ, την ομάδα που δίκαια τερματίζει πρώτη και πιθανότατα αήττητη σε αυτόν τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν το αναμενόμενο.
Αν υπήρχε κάποια μικρή πιθανότητα να γίνει η έκπληξη, αυτή εξέλειψε πολύ γρήγορα. Μόλις στο 4' η Αντερλεχτ πέτυχε γκολ και για τα επόμενα 15 λεπτά κυκλοφορούσε στον αγωνιστικό χώρο με απόλυτη άνεση. Πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί οι παίκτες της, έκαναν σχεδόν ανενόχλητοι το παιχνίδι τους, ενώ οι Ενωσίτες προσπαθούσαν να βρεθούν μεταξύ τους.
Αυτό άρχισε να γίνεται σιγά σιγά και στο 19' στη δεύτερη επίσκεψή τους στην περιοχή του Προτό έφτασαν στην ισοφάριση με μια ωραία προσπάθεια του Μπερνς από δεξιά που ολοκληρώθηκε εξαιρετικά από τον Σιαλμά με γυριστό σουτ από το σημείο του πέναλτι. Το πάλεψαν οι Ενωσίτες για κανένα δεκάλεπτο ακόμη, αλλά όταν η Αντερλεχτ ανέβασε πάλι ρυθμούς, έφτασε εύκολα σε ένα δεύτερο γκολ με τον ίδιο σκορ, τον Ζιλέ.
Στο β' ημίχρονο ο Κωστένογλου βλέποντας ότι τουλάχιστον ο ένας βαθμός ήταν εφικτός χρησιμοποίησε τρεις από τους βασικούς τους παίκτες, τον Λεονάρντο, τον Μπέλεκ και τον Βάργκας, τον οποίο όμως έχασε λόγω τραυματισμού πολύ γρήγορα. Το σκορ δεν άλλαξε και η ΑΕΚ έμεινε με την αξιοπρεπή εμφάνιση, τη φιλοτιμία και την αγωνιστικότητα όλων των παικτών της, που ήταν και το περισσότερο που μπορούσε να πάρει από αυτό το παιχνίδι.
Η προσπάθειά της τώρα στρέφεται πάλι στο πρωτάθλημα, για το οποίο απ' ό,τι φάνηκε χθες μπορεί να πάρει χρήσιμες βοήθειες από παίκτες σαν τον Χέλγκασον, τον Κλωναρίδη, τον Μπερνς ή και τον Γκερέιρο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: