Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο τελικός είναι με την Καντού...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Φενέρ και το πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να πάρουν την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα.
Ο τελικός είναι με την Καντού...
Ο Ολυμπιακός έχασε στην Κωνσταντινούπολη μια θέση που για να λέμε την αλήθεια δεν αξίζει. Οι ερυθρόλευκοι θα ήταν το πρώτο φαβορί για την πρωτιά αν νικούσαν στην Πόλη και θα είχαν ελπίδες ακόμα κι αν δεν... ξεχνούσαν στο τέλος να κρατήσουν τη διαφορά κάτω από τους 7 πόντους. Τελικά έχασαν με 16 από την Φενέρ και πλέον ψάχνουν για το αυτονόητο. Για την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα.
 
Ετσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι ερυθρόλευκοι κρατούν το εισιτήριο στα χέρια τους. Παρότι η κατάσταση στον όμιλο είναι ρευστή, πρέπει να... αυτοκτονήσουν για να μείνουν εκτός. Και με βάση το πρόγραμμά τους, μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση και με δύο νίκες. Αρκεί να μην χάσουν από την Καντού στο ΣΕΦ. Διότι αν κυλήσουν όλα φυσιολογικά, ο Ολυμπιακός περνάει ακόμα κι αν χάσει από την Κάχα την επόμενη εβδομάδα, αρκεί να κερδίσει στο ΣΕΦ την Καντού και στη Γαλλία την Νανσί. Ακόμα, δηλαδή κι αν κερδίσει την Κάχα την επόμενη εβδομάδα, κινδυνεύει να μείνει έξω αν ηττηθεί από την Καντού. Το ματς με τους Ιταλούς είναι όλα τα... λεφτά. Για παν ενδεχόμενο, θα χρειαστεί και διαφορά, που θα την ξέρουμε την επόμενη εβδομάδα, μετά το Μπιλμπά - Καντού, γιατί δεν αποκλείεται και τριπλή ισοβαθμία.
 
Ευτυχώς, με λίγα λόγια. Ευτυχώς που ο Ολυμπιακός ήταν τόσο τυχερός στην κλήρωση, που δεν έπεσε στον δεύτερο ή στον τρίτο όμιλο. Εκεί, θα είχε σοβαρό πρόβλημα. Στο δικό του γκρουπ, θα βγει πρώτη λογικά η Φενέρ, που μπάσκετ προκοπής δεν παίζει. Ψάχνεται και στην Ευρωλίγκα και στην Τουρκία. Αλλά ποιος να την δυσκολέψει; Αυτός ο Ολυμπιακός; Η χειρότερη Κάχα Λαμποράλ των τελευταίων ετών, η φτωχή Καντού, η πρωτάρα Μπιλμπάο ή η Νανσί που δίχως Μπατούμ μοιάζει με τον αδύναμο κρίκο; Με 6 νίκες βγαίνει ο πρώτος στον όμιλο, όχι επειδή είναι όλοι καλοί, αλλά γιατί είναι όλοι... τραγικοί.
 
Ευτυχώς, λοιπόν, που η πρόκριση θα παιχθεί στο ματς με την Καντού. Οι Ιταλοί έχουν κάνει υπέρβαση και με 2 εκ μπάτζετ, πέτυχαν τέσσερις νίκες στην Ευρωλίγκα! Περισσότερες επί του παρόντος από τον Ολυμπιακό, που βέβαια παραμένει πολύ πιο ποιοτικός από την Καντού. Και με λίγη προσοχή, θα φτάσει στις 6 νίκες, που δύσκολα θα φτάσουν για την πρωτιά. Αν είχε χάσει με διαφορά κάτω των 7 πόντων, ακόμα και ο τωρινός Ολυμπιακός θα μπορούσε να βγει πρώτος.
 
Ομως το ζητούμενο είναι η πρόκριση. Είτε πρώτος, είτε τέταρτος, ο Ολυμπιακός δεν πηγαίνει πουθενά με αυτό το ρόστερ. Αρα τον νοιάζει να περάσει και μετά να ενισχυθεί. Αν φυσικά μπορέσει να ενισχυθεί πιο γρήγορα, ακόμα καλύτερα. Ο Ματ Χάουαρντ μπήκε για τέσσερα λεπτά και το ματς γύρισε τούμπα, ο Μάρκο Κέσελ απογοήτευσε για άλλη μια φορά. Οι δυο τους δεν έχουν θέση πλέον στον Ολυμπιακό, είναι ξεκάθαρο. Ο Ιβκοβιτς πρέπει να βρει έναν καλό περιφερειακό για να βοηθάει τον Σπανούλη. Τον πίεσε η Φενέρ και τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού. Ο Ντούντα πρέπει να βρει και ένα 4-5αρι, γιατί στην φροντ λάιν υπάρχει θέμα. Αυτό προέχει. Η πρόκριση στους "16" δεν γίνεται να χαθεί, όσο άσχημα κι αν παίξει ο Ολυμπιακός. Μετά, λοιπόν, είναι το θέμα.
 
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: