Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δεν βλέπουν ό,τι εύκολα παρατηρεί… όλη η Ευρώπη!!

Όταν δέχεσαι σχεδόν 90 πόντους από μια ομάδα που σε καμία περίπτωση φέτος δεν αποτελεί «φόβητρο» και δεν μπορείς να κερδίσεις εκτός έδρας μετά από 7 παιχνίδια στον όμιλο, τότε προφανώς δεν μπορείς να έχεις υψηλές βλέψεις, σε όποια διοργάνωση κι αν μετέχεις…
Δεν βλέπουν ό,τι εύκολα παρατηρεί… όλη η Ευρώπη
Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης...
Είναι κοινότυπη η εκτίμηση και νομίζω ότι βρίσκεται στο νου κάθε ερυθρόλευκου οπαδού πλέον.
Όταν επίσης προσπαθείς να πείσεις πως διαθέτεις ανταγωνιστική ομάδα, αλλά η όλη προσπάθεια περνά από…έναν μόνον παίκτη, τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και κυρίως διόλου ανταγωνιστικά!
Ο Ολυμπιακός έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από την Πόλη. Έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωλίγκας από την Φενερ Μπαχτσέ Ούλκερ. Έχασε επίσης και την διαφορά του πρώτου αγώνα (+7) και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι έχει αρνητικό γκολ-αβερειτζ και με το Μπιλμπάο, τον φέρνει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενόψει ισοβαθμιών και με δεδομένο ότι οι ισορροπίες στον όμιλο του είναι πολύ εύθραυστες. Μπορούν δηλαδή να υπάρξουν και πολλαπλές ισοβαθμίες στο φινάλε της σειράς των αγώνων.
Το χειρότερο όμως είναι ότι ο πολυδιαφημισμένος Ολυμπιακός «της νέας γενιάς», «του ομαδικού πνεύματος», «των πολλών επιλογών», «της σκληρής άμυνας», ρίχνει «λευκή πετσέτα» με χαρακτηριστική ευκολία, πολύ περισσότερο όταν ο αντίπαλος έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει τον Βασίλη Σπανούλη…
Ο κόουτς της Φενέρ, Νέβεν Σπάχια, είναι «παλιά αλεπού» στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το δει…κάμποσες φορές το βίντεο του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, κι ενδεχομένως να κάνει κι ένα…συναδελφικό τηλέφωνο στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Με…πράσινη «συνταγή», η Φενερ άφησε τον V-Span στους 7 πόντους κι όλα έληξαν άδοξα για τους ελλιπείς μεν, αδικαιολόγητους για την εικόνα που παρουσίασαν δε, ερυθρολεύκους.
Με εκπλήσσει η εμμονή της διοίκησης και του Ίβκοβιτς σε αυτό το concept ομάδας. Δεν μπορεί να μην βλέπουν ότι εύκολα παρατηρεί…όλη η Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση και άμεσα. Έστω κι αν η υπόθεση Χιλ είχε άδοξο τέλος, έστω κι αν η εμμονή στον Καλντερόν μόνον χάσιμο χρόνου προσέφερε, έστω κι αν η άρση του λοκ-άουτ δεν επιτρέπει αισιόδοξα σενάρια για επιλογές επιπέδου, η ομάδα δεν μπορεί να μείνει έτσι, ούτε να «παρηγορείται» με 2-3 τρίποντα του Γκετσεβίτσιους, μια ασσίστ του Κατσίβελη και το…χειροκρότημα του Κέσελι από τον πάγκο!
Θέλω επίσης να τονίσω ότι ένας απροσδόκητος πρόωρος αποκλεισμός από την ευρωλίγκα, θα έχει τεράστιες συνέπειες, αγωνιστικές, επικοινωνιακές και γοήτρου για τον Ολυμπιακό. Θα τον φέρουν πολλά χρόνια πίσω, γι αυτό και οι διοικούντες του πρέπει να κάνουν τα πάντα για τον αποτρέψουν….
Λόγω της χθεσινής απεργίας δεν σχολιάστηκε η νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΚΚ Ζάγκρεμπ. Ασφαλώς δεν υπάρχει άνθρωπος να περίμενε ότι οι πράσινοι δεν θα καθαρίσουν το ματς. Η απόδοσή τους δεν ήταν και πάλι ελκυστική, αλλά η βελτίωση των Μπατίστ και Νικ Καλάθη εμπεριέχει αισιόδοξα μηνύματα για την προσπάθεια του Ομπράντοβιτς να διορθώσει την κατάσταση. Για τον Παναθηναϊκό θα πούμε όμως πολλά και σύντομα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: