Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Γούναρης: «Ο κατάλληλος άνθρωπος για τον Ηρακλή»


ÉÙÍÉÊÏÓ-ÍÉÊÇ ÂÏËÏÕ / ÊÕÐÅËËÏ - IONIKOS-NIKI VOLOU / CUP

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, αλλά και προπονητής της Καστοριάς επί θητείας του Νίκου Τσολάκη, Γιάννης Γούναρης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» τόσο για τον Καστοριανό επιχειρηματία, όσο και για την επιτυχία του «Δικεφάλου» στο Λονδίνο επί της Τότεναμ.
Αρχικά αναφέρθηκε στο Νίκο Τσολάκη: «Ήμουν προπονητής στην Καστοριά την περίοδο ’95-’96, όταν η ομάδα ανέβηκε από τη Β’ στην Α’ Εθνική. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό δε μένει παρά η χαρά και η επιτυχία. Ανεβάσαμε την ιστορική Καστοριά στην Α’ Εθνική. Είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας ο Τσολάκης. Είναι ό,τι καλύτερο για τον Ηρακλή, θα προσπαθήσει με τη δυναμική που διαθέτει να ανεβάσει τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ηρακλής έχει ιστορία, φανέλα και ότι αδίκως βρίσκεται εκεί τώρα. Είναι η μεγαλύτερη αδικία που έχει συμβεί σε ομάδα. Λόγω μιας πλαστής ενημερότητας να βρεθεί στη Δ Εθνική, είναι τελείως άδικο. Είναι για μένα ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει τον Ηρακλή για να ξαναβρεθεί εκεί που πρέπει».
Στην ερώτηση αν γνωρίζει τους λόγους που ο κ. Τσολάκης αποχώρησε από την Καστοριά, είπε λακωνικά: «Δεν ξέρω τους λόγους που έφυγε, γιατί έφυγε μετά από μένα».
Για τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ υπογράμμισε: «Είναι μια μεγάλη νίκη που γράφτηκε με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και δίνει περηφάνια όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν περίμενε όχι απλά να πάρει θετικό αποτέλεσμα, αλλά να την κερδίσει και να την αποκλείσει παίζοντας με 10 παίκτες και μάλιστα πολύ άδικα διότι δεν ήταν αποβολή του Σταφυλίδη. Μίλησε η ψυχή του ΠΑΟΚ, είχα χρόνια να τον δω έτσι. Ήταν φανταστικά τα γκολ που πέτυχε. Έμεινα έκπληκτος με τα παιδιά. Έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Ο προπονητής είναι πολύ καλός, όμως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για τη μεγάλη επιτυχία».
Όσο για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δείχνει δύο πρόσωπα, άλλο στην Ευρώπη και άλλο στην Ελλάδα, τόνισε:
«Ψυχολογικά δεν πρέπει να καβαλήσεις το καλάμι και να νομίσεις ότι επειδή θα παίξεις με υποδεέστερη ομάδα θα κερδίσεις με τη φανέλα. Ο μικρός αντίπαλος ντοπάρεται ψυχολογικά και αν ο ΠΑΟΚ εμφανιστεί χαλαρός και δεν έχει το πνεύμα της σκληρής μονομαχίας και της συγκέντρωσης δε θα αργήσει να έρθει και το κακό αποτέλεσμα. Εγκεφαλικός και ψυχολογικός είναι ο πρώτος λόγος και ο δεύτερος είναι ότι δεν έχει πλούσιο ρόστερ ο ΠΑΟΚ για να έχει 26 ισάξιους παίκτες και να τους εναλλάσσει. Όλη η Ευρώπη πλέον παίζουν έτσι και όλες οι ομάδες πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: